Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ματαιώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών «Αθήνα 2013»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Λόγω αδυναμίας κάλυψης των οικονομικών απαιτήσεων.

Την ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών «Αθήνα 2013», λόγω αδυναμίας κάλυψης των οικονομικών απαιτήσεων από πλευράς της Πολιτείας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρήστος Αηδόνης, συναντήθηκε σήμερα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής για την Άθληση Κωφών, Μαρκ Κούπερ, και τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας, Ιωάννη Στουφή, στους οποίους ανακοίνωσε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας για μη διεξαγωγή της διοργάνωσης του μεθεπόμενου έτους.

«Το 2007 η χώρα μας είχε διεκδικήσει και αναλάβει την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών Αθήνα 2013. Θέλω να τονίσω πως η Πολιτεία, αναγκάζεται να λάβει αυτή την απόφαση, ως συνέπεια της κακής οικονομικής συγκυρίας. Σε καμία περίπτωση η απόφαση αυτή δεν αποτελεί έλλειψη θέλησης ή πολιτικής βούλησης. Πιστεύουμε και στηρίζουμε το αθλητικό κίνημα των κωφών και των ανθρώπων με αναπηρία. Έχουμε μια σταθερή σχέση συνεργασίας με την ελληνική και διεθνή ομοσπονδία κωφών και στηρίζουμε όλες τις αθλητικές πρωτοβουλίες και διοργανώσεις στις οποίες μπορούμε να ανταποκριθούμε, με αξιοπιστία, δεδομένης πάντα της οικονομικής συγκυρίας. Με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζουμε τις πολιτικές μας δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση των ΑΜΕΑ εντός και μέσω του αθλητισμού», τόνισε ο κ. Αηδόνης με την ολοκλήρωση της συνάντησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.