Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αγώνας των γονέων του Πειραιά για δημιουργία νέου ειδικού σχολείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Αποκλείουν σήμερα κεντρική διασταύρωση, προαναγγέλουν και άλλες ενέργειες

Υπό κατάληψη εδώ και μιά εβδομάδα το 1ο ΕΕΕΕΚ ΠειραιάΥπό κατάληψη εδώ και μιά εβδομάδα το 1ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Με συμβολικό αποκλεισμό της διασταύρωσης των οδών Δωδεκανήσου και Πειραιώς, οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του 1ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά και οι γονείς τους “απαντούν” στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του σχολείου τους και στη μη υλοποίηση απόφασης για δημιουργία και 2ου ΕΕΕΕΚ στη γειτονική Νίκαια που εκρεμμεί εδώ και μια τετραετία.

Στο 1ο ΕΕΕΕΚ (εξειδικευμένο εργαστήριο ειδικής εκπαίδευσης κατάρτισης) Πειραιά εξελίσσεται κατάληψη από τις 3 Ιουνίου, ο δε συμβολικός αποκλεισμός της διασταύρωσης εντάσσεται σε σειρά ακτιβιστικών παρεμβάσεων που έχουν προγραμματιστεί ώστε να ενταθεί η πίεση για την δημιουργία και 2ου ΕΕΕΕΚ που θα αποσυμφορίσει το υφιστάμενο. Εξαιτίας της έλλειψης χώρων τουλάχιστον 30 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παραμένουν εκτός σχολείου, αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Σημειώνεται ότι το ένα και μοναδικό μέχρι σήμερα ΕΕΕΕΚ του Πειραιά καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο του Πειραιά αλλά και των όμορων δήμων.

Σημειώνεται επίσης ότι οι αγώνες των γονέων δεν είναι ενταγμένοι στα “σημάδια των καιρών”, έχουν ξεκινήσει από το 2008, έναν περίπου χρόνο μετά την λήψη απόφασης από πλευράς υπουργείου δημιουργίας και 2ουΕΕΕΕΚ και τα πρώτα δείγματα ολιγωρίας σε ότι αφορά την υλοποίησή της. Τους αγώνες τον τελευταίο χρόνο στηρίζουν μαζικά και οι οργανώσεις γονέων των σχολείων της Νίκαιας, αναγνωρίζοντας ότι το χρονίζον άδικο έχει γίνει πλέον και δική τους υπόθεση.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.