Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κύμα συμπαράστασης προς τους ΑμεΑ καταληψίες του ΙΚΑ και το αίτημά τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
«Η εγκύκλιος του ΙΚΑ που περικόπτει κατά 50% τα τεχνικά βοηθήματα των ΑμεΑ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί»

Εκκληση για ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση απευθύνουν οι καταληψίες της Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ



Χειραφέτηση στις μέρες μας σημαίνει μηδενική ανοχή. Για τους ανθρώπους με αναπηρία και όχι μόνο...Χειραφέτηση στις μέρες μας σημαίνει μηδενική ανοχή. Για τους ανθρώπους με αναπηρία και όχι μόνο...Αντώνης Ρέλλας: " Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης δεν έχει επιστροφή. Θα επιμείνουμε μέχρι να δικαιωθούμε"Αντώνης Ρέλλας: " Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης δεν έχει επιστροφή. Θα επιμείνουμε μέχρι να δικαιωθούμε"
Αυξάνουν και πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης και αλληλεγγύης που υποστηρίζουν το αδιαπραγμάτευτο αίτημα των εννέα ανθρώπων με αναπηρία που έχουν καταλάβει τα “κεντρικά”του ΙΚΑ, να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος που περικόπτει ως και 50% την παροχή τεχνικών βοηθημάτων προς τους ΑμεΑ και να ξεκινήσει σχετική διαβούλευση από μηδενική βάση.

Στο πλευρό των καταληψιών βρέθηκε από το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) προσυπογράφοντας το αίτημά τους για απόσυρση της εγκυκλίου και την στάση μηδενικής ανοχής τους όσο η συγκεκριμένη εγκύκλιος παραμένει ενεργή. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κινηματική Παρέμβαση Αναπήρων Πολιτών, αξιώνει όπως “αποσυρθεί άμεσα η κατάπτυση εγκύκλιος που οριζόντια και αδιακρίτως συνθλίβει την αξιοπρέπεια και την όποια προσδοκία για στοιχειωδώς ισότιμη ζωή χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία”. Η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ, τέλος, επισημαίνει σε σκληρή γλώσσα ότι “η διοίκηση του ΙΚΑ επανακαθόρισε τα χρηματικά ποσά για είδη άκρως απαραίτητα για την αυτονομία των ΑμεΑ με τρόπο άκρως δικτατορικό, καθορίζοντας τιμές ως και 50% χαμηλότερες σε σχέση με τις προηγούμενες δίχως την παραμικρή διαβούλευση”, και καταλήγει : “Αποσύρτε άμεσα την εγκύκλιο”.

Στάση υπέρ της κατάργησης της εγκυκλίου και διαβούλευσης από μηδενική βάση σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα επιλέγει ο κυβερνητικός βουλευτής Παν. Κουρουμπλής τονίζοντας με δήλωσή του ότι “είναι απαράδεκτες οι περικοπές που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, αντ’ αυτών χρειάζεται επεξεργασμένη ενιαιοποίηση του συστήματος παροχών και διασφάλιση διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών”. Την συμπαράστασή της στους καταληψίες και το αίτημά τους εκφράζει και το κόμμα της Δημ.Αρ. επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι “η οριζόντια περικοπή βοηθημάτων κατά 50% καταδικάζει σε κοινωνικό αποκλεισμό χιλιάδες άτομα με κινητικές αναπηρίες”. Δεκάδες αντίστοιχες δηλώσεις συμπαράστασης έχουν γίνει τόσο από στελέχη κομμάτων της αριστεράς όσο και από αναπηρικούς φορείς και σωματεία.

“Ζητούμε την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου, είμαστε αμετακίνητοι στο αίτημά μας” πιστοποιεί εκ μέρους των καταληψιών της “Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ” ο Α. Ρέλλας, δηλώνοντας την συγκρατημένη του ικανοποίηση για τις πάμπολλες δηλώσεις και εκδηλώσεις συμπαράστασης. “Επρεπε να προχωρήσουμε στην κατάληψη του ΙΚΑ για να υπάρξει αποδοκιμασία της εγκυκλίου που γυρίζει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία πολλές δεκαετίες πίσω;”αναρωτιέται με νόημα και καταλήγει: “Οταν αποφασίζουμε τον δρόμο του αληθινού αγώνα για την προάπιση των δικαίων μας δεν υπάρχει επιστροφή. Η χειραφέτηση στις μέρες μας είναι μονόδρομος...”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.