Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Νύχτα πέρασε η εγκύκλιος που «φορτώνει» το υπέρμετρο κόστος των αναπηρικών βοηθημάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Όπως επισημαίνουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουλόπουλος, Κριτσωτάκης και Διώτη.

Οι βουλευτές συνυπογράφουν το αίτημα των καταληψιών του ΙΚΑ για άμεση απόσυρση

Συμπαρατασσόμενοι με το αίτημα των εννέα ανθρώπων με αναπηρία που από τα ξεημερώματα έχουν καταλάβει τα κεντρικά του ΙΚΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος, Μ. Κριτσωτάκη και Η. Διώτη απαιτούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς εργασίας , υγείας και περιφερειακής ανάπτυξης την “άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για αγορά ορθοπεδικών ειδών”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ερώτηση “η διοίκηση υπέγραψε και απέστειλε την εγκύκλιο... νύχτα, αυθαίρετα και χωρίς καμμιά αιτιολόγηση” και ακολούθως εξηγείται : “Οι νέες αυτές τιμές για είδη άκρως απαραίτητα για την λειτουργικότητα και αυτονομία των ατόμων με κινητικές αναπηρίες, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χαμηλότερες έως και 50% σε σχέση με τις προηγούμενες, δεν καλύπτουν τα κόστη του εμπορίου, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα ίδια τα άτομα με αναπηρία με τη διαφορά της εμπορικής τιμής”.

Oι τρεις ερωτώντες βουλευτές χαρακτηρίζουν “τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να καταδικάζει ακόμη και σε πλήρη ακινησία τα άτομα με παραπληγίες, τετραπληγίες, ημιπληγίες και ακρωτηριασμούς, στο πλαίσιο δραστικών περικοπών των κοινωνικών παροχών” και καταλήγουν : “Η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους των καταστημάτων πώλησης των ορθοπεδικών ειδών και να πατάξει ουσιαστικά φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, αντί να μετακυλύει το κόστος στους πολίτες-άτομα με αναπηρία”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.