Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Kανονικά στις 1-5 Ιουνίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Boccia 2011

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Θα πραγματοποιηθεί, εν τέλει, κανονικά στις 1-5 Ιουνίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Boccia 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ.


Η ανακοίνωση αναφέρει: 



Οι επαφές του Προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ), Γιώργου Φουντουλάκη, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέφερε άμεσα καρπούς. Μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, Χρήστο Αηδόνη και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου, Κώστα Παταβούκα, ο κ. Φουντουλάκης έλαβε διαβεβαιώσεις για άμεση χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού της χώρας μας από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη από το Υφυπουργείο Υγείας προς την Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, εγκρίθηκε η απόφαση σκοπιμότητας για τη δεύτερη δόση της επιχορήγησης της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ ύψους 250.000€, ενώ διευκρινίστηκε πως το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για τα σωματεία της αθλητικής ομοσπονδίας, για το 2011, θα κυμανθεί περίπου στις 900.000€.

Ακόμη, μετά από αίτημα του κ. Φουντουλάκη, το Υφυπουργείο Υγείας θα στείλει λίστα στο Υπουργείο Εσωτερικών με τα ονόματα των αθλητών τριων, που ανήκουν στο Σχεδιασμό 2011 προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες υπηρεσιακές διευκολύνσεις για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους ενόψει Λονδίνου. Παράλληλα, το Υφυπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει ένα ποσό από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη χρηματοδότηση δράσεων που θα προταθούν από την Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ και τα σωματεία της, ενώ όσον αφορά στην επιχορήγηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για το 2011, υπήρξε η δέσμευση πως θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδειξε να κατανοεί τα προβλήματά μας. Τόσο ο κ. Αηδόνης με τον οποίο συναντήθηκα κατ’ ιδίαν, όσο και ο κ. Λοβέρδος με τον οποίο συνομίλησα τηλεφωνικά, έλαβαν γνώση του συνόλου των προβλημάτων μας και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για τη χώρα ενόψει Λονδίνου 2012. Μάλιστα, οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας έχουν επίσημο χαρακτήρα αφού τις λάβαμε και εγγράφως, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα βγούμε σύντομα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε. Η υλοποίηση των αγωνιστικών μας πλάνων, εφόσον δεν υπάρξει κάποια νέα αρνητική εξέλιξη από πλευράς Πολιτείας, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα στο δρόμο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λοδνίνου», είπε ο κ. Φουντουλάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.