Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ζητείται λύση για τα αδιέξοδα των Κέντρων εκπαίδευσης και απασχόλησης ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
«Υπάρχει κάποιο σχέδιο διάσωσης ;» ρωτούν οι Φ. Κουβέλης, Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γ. Ψαριανός




Εξηγήσεις για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα Κέντρα απασχόλησης και εκπαίδευσης ΑμεΑ ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Οικονομικών οι βουλευτές της Δημ.Αρ. Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γ. Ψαριανός.

Οπως επισημαίνεται στην επερώτηση “ενώ από την μιά η χώρα μας διοργανώνει τους αγώνες Special Olympics προβάλλοντας την εικόνα χώρας που στηρίζει τους ανθρώπους με αναπηρία, από την άλλη έχει για μήνες εγκαταλείψει τα Ιδρύματα, Σωματεία και Κέντρα της Αττικής που φιλοξενούν πάνω από 1000 ΑμεΑ δείχνοντας πρωτοφανή αδιαφορία για την τύχη τους”

Οι βουλευτές της Δημ.Αρ. τονίζουν ότι “η συνέχιση της λειτουργίας των ιδρυμάτων ΝΠΙΔ είναι πλέον επισφαλής, αφού όχι μόνο δεν τους έχουν δοθεί χρήματα από την Πολιτεία για το 2011 αλλά και οι τελευταίες επιχορηγήσεις του 2010 ήταν περικομμένες κατά το ήμισυ”. Kαι επιπρόσθετα εξηγούν: “Από 1/1/2011 μετά τις αλλαγές που προέκυψαν από την εφαρμογή του Καλλικράτη, δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι σήμερα σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα της διάθεσης της κρατικής επιχορήγησης. Υποτίθεται ότι αρμόδια είναι η Περιφέρεια Αττικής, όμως το ποσό των επιχορηγήσεων δεν έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της , ούτε έχει οριστεί αρμόδιο πρόσωπο για τα θέματα Πρόνοιας. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε στις 5/4/11 ότι το ποσό της α΄ δόσης της επιχορήγησης (1.800.000 ευρώ) για όλη την Αττική βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αναφέροντας, όμως, συρρίκνωση κονδυλίων και περαιτέρω μείωση των επιχορηγήσεων. Τα Κέντρα ακόμη δεν έχουν λάβει ακόμα τίποτα”.

“Με ποιο τρόπο θα διασφαλίσετε ότι η χρηματοδότησή των Κέντρων απασχόλησης και εκπαίδευσης ΑμεΑ θα είναι επαρκής και πάγια προκειμένου για την απρόσκοπτη λειτουργία τους;” το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται στους τρεις συναρμόδιους υπουργούς, αντανακλά την αγωνία χιλιάδων ΑμεΑ και των οικογενειών τους, αλλά και χιλιάδων εργαζομένων που εδώ και μήνες προσφέρουν υπηρεσίες απλήρωτοι ώστε τα Κέντρα να μην βάλουν οριστικό “λουκέτο”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.