Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων - Διαδικτυακή συνέντευξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: Δευτέρα, 16 Μαΐου  2011
Θέμα: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων - Διαδικτυακή συνέντευξη

“Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων - Ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρώπη για τους Νέους” είναι το θέμα  ζωντανής διαδικτυακής συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί  αύριο από τις 15.30 μέχρι τις 18.00 σε μία προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και  του Ινστιτούτου Νεολαίας να ενημερώσει  τους  νέους για θέματα που τους απασχολούν  και κυρίως για τις ευκαιρίες που τους παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Είναι η πρώτη σειράς εκδηλώσεων που στην Ελλάδα διοργανώνει η  Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ε.Ε. “Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk” του Ινστιτούτου Νεολαίας,  στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων, (15-21 Μαΐου 2011).


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων (ΕΕΝ) αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των 31 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και φέτος διοργανώνεται για τέταρτη φορά, σε συνέχεια της πρώτης επιτυχούς υλοποίησης της το 2003.


Περιλαμβάνει ταυτόχρονες εκδηλώσεις τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά.


Αναλυτικά το πρόγραμμα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αθήνα περιλαμβάνει τις  δραστηριότητες:

• Αύριο Τρίτη 17 Μαΐου 2011, από τις 15:30 μέχρι τις 18:00, θα πραγματοποιηθεί η ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση με τους νέους στον πολυχώρο “Booze Cooperativa” (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα).Στην συζήτηση, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απορίες τους γύρω από τις ευκαιρίες που τους παρέχει η Ε.Ε., καθώς επίσης και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους για θέματα που τους απασχολούν.  Οι 30 πρώτοι που θα θέσουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση eurodesk@neagenia.gr από τις 12.05.2011 έως και τις 16.05.2011, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδήλωση λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο τις απαντήσεις στις απορίες τους. Οι απαντήσεις θα δοθούν ζωντανά από τους κ. Γ. Λιβανό, Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς, Μ. Γεωργακά, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Νεολαίας, κ. Θ. Τσέκο, Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Ι. Ορφανού, Ειδική Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΚΘ, κα Ε. Κομνηνού, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Culture του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και η κα Ο. Οικονόμου, Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Equal του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.  Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω Internet σε live video streaming μορφή από τις ακόλουθες ιστοσελίδες: www.ify.grwww.neagenia.grwww.neolaia.gr,www.auth.grhttp://gdias.teipir.gr/ και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Eurodesk Greece» του Facebook. Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μέσω των διαδικτυακών τόπων που θα αναμεταδίδουν την εκδήλωση.

• Την Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 Μαΐου 2011, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, η Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ε.Ε. “Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk” με την υποστήριξη της ΜΚΟ ΕΛΙΞ θα πραγματοποιήσουν εξωραϊσμό τοίχων και  προσόψεων των 26ου, 110ου και 131ου Δημοτικών Σχολείων στην Φωκίωνος Νέγρη 63. Στις Δράσεις θα συμμετέχουν νέοι εθελοντές και μαθητές.

• Παράλληλα, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος ένα ολιγόλεπτο καλλιτεχνικό δρώμενο («flash mob»), με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Πληροφορικής και με τη συμμετοχή νέων οι οποίοι υλοποιούν Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων μέσω του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» καθώς και εθελοντών από φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας.

• Τέλος, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011, από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών (φιλοσοφική σχολή) ενημέρωση των φοιτητών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων. Επιπλέον, στις 13:00 η ΜΚΟ «ΑΝΙΜΑ-Σύλλογος προστασίας και περίθαλψης Άγριας Ζωής» θα πραγματοποιήσει εργαστήριο παροχής Πρώτων Βοηθειών για τραυματισμένα και άρρωστα άγρια ζώα που ζουν στις αστικές περιοχές. Οι ανωτέρω δράσεις  θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη της ΜΚΟ ΕΛΙΞ και της Μονάδας Προσβασιμότητας φοιτητών με αναπηρία.

Ειδικότερα για  την αναμετάδοση της αυριανής διαδικτυακής συνέντευξης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν τον Κωδικό:




Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων παρέχονται στην ιστοσελίδα της 
ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ:  http://www.neagenia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.