Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

100 οι χώρες που επικύρωσαν την Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Τελευταία - νούμερο 100 - η Κολομβία





Ο αριθμός των κρατών – μελών του ΟΗΕ που επικύρωσαν την Διεθνή Σύμβαση του Οργανισμού για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία έγινε πλέον τριψήφιος. Η εκατοστή χώρα που επικύρωσε τη Σύμβαση – στις 13 Μαίου - ήταν η Κολομβία.


Δυό λόγια για την Σύμβαση : Πρόκειται για την πρώτη Διεθνή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 21ου αιώνα. Οπως εκτιμά το διεθνές αναπηρικό κίνημα “δίνει τη δυνατότητα να σημειωθούν σημαντικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία”. Σημειώνεται ότι περίπου 650 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με κάποιας μορφής αναπηρία. Ειδικότερα στην Ευρώπη, το ποσοστό των ΑμεΑ εκτιμάται ότι αγγίζει το 15% του συνολικού πληθυσμού, υπερβαίνοντας σχεδόν κατά 5 μονάδες τον αντίστοιχο παγκόσμιο μέσο όρο.

Υπό την τελευταία έννοια προξενεί αλγεινή εντύπωση το ότι μεταξύ των κρατών – μελών που δεν έχουν ακόμα υπογράψει την Σύμβαση περιλαμβάνονται και 10 από τα 27 κράτη – μέλη της πρωτοπόρου – υποτίθεται – σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ανάμεσά τους (αυτό δα έλειπε) και η Ελλάδα...





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δείτε επίσης:

Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και Προαιρετικό Πρωτόκολλο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.