Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αρχίζει αύριο η απογραφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Θα κρατήσει μέχρι τις 24 Μαΐου. Θα υπάρξουν υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν απογραφούν. Χρηστικές πληροφορίες για την απογραφή.

Ξεκινά την Τρίτη 10 Μαΐου η γενική απογραφή που θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου και στόχο έχει την εξαγωγή συμπερασμάτων για την πληθυσμιακή, κοινωνική και οικονομική ταυτότητα της χώρας.
Η διάρκεια της συνέντευξης θα διαρκεί έως και 25 λεπτά και οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση της απασχόλησης τους.
Χρηστικές πληροφορίες για την απογραφή
Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που διαμένουν συνήθως, περιλαμβανομένων και αυτών που απουσιάζουν προσωρινά (π.χ. στρατιώτες, ναυτικοί, φοιτητές). Επίσης στα μέλη του νοικοκυριού συμπεριλαμβάνονται και οι οικιακές βοηθοί που μένουν στο σπίτι, ενώ δεν χρειάζεται να καταγραφούν φιλοξενούμενοι.
Για την κατοικία, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν το έτος κατασκευής και το εμβαδόν, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει.
Για τους μετανάστες, υπάρχουν ειδικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες, η απογραφή θα γίνει στην γλώσσα τους, παρουσία συνοδού, ο οποίος θα ανήκει στην κοινότητά τους.
Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν επίσης για τους Ρομά, καθώς και για αστέγους.
Υψηλά θα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν, καθώς και για όσους απογραφείς παραβιάσουν το απόρρητο των πληροφοριών που συλλέγουν (ξεκινούν από 10.000 και φτάνουν τα 200.000 ευρώ).
Η γενική απογραφή πληθυσμού είναι υποχρεωτική.


Δείτε επίσης:
Και φόρμα δήλωσης Δωρητή Οργάνων στη φετινή απογραφή - Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.