Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Το να είσαι ΑμεΑ σου δίνει το δικαίωμα και να επαιτείς;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.





Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που γίνεται σε αυτήν την ομάδα. Το έχω δει και αλλού αλλά εκεί έχει ξεφύγει νομίζω το θέμα. Για μένα είναι άσχημο (για να μην πω απαράδεκτο) όλο αυτό να το διαβάζω και να το βλέπω να γίνεται χωρίς να αντιδράσω. Τι να πρωτοπώ; Τι να πρωτοαναφέρω. Την συνεχή έκλυση στους άλλους να δίνουν χρήματα και χρήματα για τον έναν ή τον άλλο προσωπικό ατομικό λόγο και κυρίως έξοδα ατομικά ή του σπιτιού του καθενός; 


Το πιο απαράδεκτο από όλα είναι η επίκληση αυτού του ίδιου του προβλήματος υγείας, για έναν συνεχή άτυπο και παράτυπο ατομικό τηλεμαραθώνιο γιατί την κάλυψη κάθε είδους εξόδου. 


Όλα αυτά ξέρετε στην ομάδα σας τα διαβάζουν και άλλα άτομα με προβλήματα υγείας, ίδιας ή και άλλης φύσεως, που οι περισσότεροι βρίσκονται στην ίδια ή και χειρότερη μοίρα από εσάς, είτε από πλευρά υγείας είτε από πλευρά των οικονομικών τους.


Προς Θεού δεν μιλάω για περιπτώσεις ενίσχυσης οικονομικών δαπανών περίθαλψης του οποιουδήποτε ατόμου που έχει ανάγκη και οι κρατικοί φορείς δεν δίνουν τα απαραίτητα χρήματα για την κάλυψη των δαπανών νοσηλείας.


Αλλά καταντά επαιτεία και ζητιανιά, ίδια με αυτήν που συναντάμε στο δρόμο (αφού προσωπικά δεν βλέπω διαφορά), να λέμε δώστε μου για το νερό, δώστε μου για το ρεύμα επειδή είμαι άρρωστος και δεν τα βγάζω πέρα. Και άλλοι είναι άρρωστοι και άλλοι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά δεν φτάνουν στο σημείο να "επαιτούν" και να ζητιανεύουν για κάθε καθημερινό τους έξοδο επειδή δεν τους φτάνουν. 


Από πότε το να είσαι ΑμεΑ σου δίνει το δικαίωμα να επαιτείς για τον λόγο αυτό; Από πότε τέτοια άτομα που "επικαλούνται" με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα υγείας τους για να ζουν; Δεν λέω η κατάσταση στις μέρες μας είναι δύσκολη. Για ποιον όμως δεν είναι; Πως μπορείς να ζητάς βοήθεια και να λες πως δεν είναι ελεημοσύνη, όταν πατάς στην φιλευσπλαχνία του κάθε αναγνώστη της ομάδας ή της σελίδας σου.


Δεν είμαι βέβαιος για το ποιες είναι η διαδικασίες ενός μαραθωνίου ή της συλλογής χρημάτων για έναν σκοπό ή ένα άτομο με κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά αυτός ο σύγχρονος διαδικτυακός τρόπος και ειδικά αυτός ο σύγχρονος διαδικτυακός επαιτισμός δεν νομίζω πως αφορά κανέναν μας, αλλά ούτε πως θα μπορούσε τέτοια άτομα να ανήκουν στο ίδιο σύνολο μαζί με τα άλλα άτομα που έχουν κάποια αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.