Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Το κόκκινο κρέας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας τηρείται παντελής αποχή από το κόκκινο κρέας και τα προϊόντα του.

Πολλά δεδομένα επιστημονικών ερευνών συσχετίζουν τη συχνή κατανάλωση κρέατος και προϊόντων αυτού με αύξηση του ρίσκου για καρκίνο του παχέος εντέρου. Στην Ιαπωνία, όπου η κατανάλωση κρέατος βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, παρατηρούμε έντονα μειωμένη τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Παράλληλα, το κρέας αποτελεί σημαντική πηγή κορεσμένου λίπους. Ακόμα και ένα κομμάτι μοσχαρίσιο φιλέτο, που εκ πρώτης φαντάζει άπαχο, εμπεριέχει σημαντικά ποσά κρυμμένου λίπους.

Κλείνοντας, να τονίσουμε πως αν η νηστεία διέπεται από ποικιλία φυτικών τροφών με βάση τα δημητριακά, τα όσπρια, τα λαχανικά, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, μπορεί να θεωρηθεί επαρκής σε διατροφικά στοιχεία, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.