Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγεία Εν Γνώσει»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υγιεινή διατροφή στα σχολεία

Με επιτυχία συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος θεατρικών παραστάσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υγεία εν Γνώσει». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της χώρας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων γύρω από το θέμα της υγιεινής διατροφής και της φυσικής άσκησης. 

Σήμερα, η δράση του προγράμματος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων, βάζοντας τέλος στη διάθεση ανθυγιεινών σνακ στα σχολικά κυλικεία και συντάσσοντας νέο κατάλογο επιτρεπόμενων τροφίμων. Το υπουργείο Υγείας οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά τη διαπίστωση ότι τα σχολικά κυλικεία συμβάλλουν στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας και στην υιοθέτηση ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών από παιδιά και εφήβους.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί δώδεκα παραστάσεις, στην Αθήνα και την περιφέρεια, ενώ το πρόγραμμα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 2.000 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα σχόλια που προέρχονται από το χώρο των εκπαιδευτικών. 

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από την ΜΚΟ, SciCo (Science Communication) και τη φαρμακευτική εταιρεία, AstraZeneca. Το πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει» τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ινστιτούτου Νεολαίας και του Βρετανικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.