Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κουρασμένοι 3 στους 4 Ελληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αποδεικνύεται εξαντλητικός για τους περισσότερους Ελληνες, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Centrum.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 77% των συμμετεχόντων (80% στις γυναίκες και 72% στους άνδρες) δηλώνουν ότι τους λείπει η ενέργεια ή αισθάνονται πολύ κουρασμένοι για να ασχοληθούν με δραστηριότητες που θα ήθελαν.

Η απαιτητική καθημερινότητα

Οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας φαίνεται να απορροφούν όλο και μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας από το σύγχρονο άνθρωπο. Η εργασία αναγνωρίζεται από το 67% των συμμετεχόντων στην έρευνα ως βασική αιτία για την έλλειψη ενέργειας που αισθάνονται. Ως εξίσου επιβαρυντικοί παράγοντες αναφέρονται το φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα (68%), η έλλειψη άσκησης και φυσικής δραστηριότητας (57%), αλλά και η διατροφή (23%).

Για τις γυναίκες, οι δουλειές του σπιτιού συνιστούν μια επιπλέον σημαντική αιτία κούρασης, όπως δηλώνει το 66%. Το πρόβλημα φαίνεται ότι δεν κάνει διακρίσεις όσον αφορά το φύλο και την ηλικία. Οι γυναίκες ωστόσο εμφανίζονται να διεκδικούν τα πρωτεία τόσο στις αντοχές όσο και στην κούραση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 51% των γυναικών θεωρούν ότι το λεγόμενο «ασθενές» φύλο διαθέτει περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τους άνδρες. Επίσης, 1 στις 3 γυναίκες δηλώνει ότι είναι περισσότερο κουρασμένη σε σύγκριση με το σύντροφό της. Η άσκηση και τα χόμπι είναι οι δραστηριότητες που θυσιάζονται συχνότερα, λόγω της έλλειψης ενέργειας, όπως δηλώνουν το 42% και το 18% αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.