Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Citroen και Peugeot προωθούν την πρόσληψη ατόμων με ειδικές ανάγκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την κοινωνική ευαισθησία αποδεικνύει το group PSA (Peugeot – Citroen) με την κίνηση που προώθησε ο αντιπρόεδρος του τμήματος ανθρωπίνων πόρων και ποιότητας, Claude Brunet, να υπογράψει συμφωνία με τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που ασχολούνται με την κοινωνική ένταξη και την απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σκοπός της νέας συμφωνίας είναι η ενδυνάμωση των κινήτρων, ώστε στα επόμενα χρόνια να ενισχυθεί η πρόσληψη ΑΜΕΑ. Αυτά τα κίνητρα περιλαμβάνουν:

- Τη σωστή ενημέρωση του προσωπικού και των στελεχών, ώστε να εξαλειφθούν οι όποιες προκαταλήψεις σχετικά με το θέμα.
- Την εντατικότερη επικοινωνία της PSA Peugeot Citroën με διάφορους φορείς προκειμένου να είναι πιο εφικτές οι διαδικασίες προσλήψεις ΑΜΕΑ (π.χ. δίκτυα πρόσληψης, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, κ.τ.λ.).
- Την προώθηση των προγραμμάτων πρακτικής εκπαίδευσης σε ΑΜΕΑ.

Από το 2000, ο Όμιλος έχει υπογράψει μια σειρά σχετικών συμφωνιών, για να προωθηθούν προγράμματα που υποστηρίζουν την απασχόληση για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα, η PSA βοήθησε στην ίδρυση του οργανισμού Pas@pas που στηρίζει την προμήθεια υλικών από προμηθευτές οι οποίοι προσλαμβάνουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Όμιλος αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή στη Γαλλία από τέτοιους προμηθευτές. Το 2009, η αξία προμηθειών της PSA από οργανισμούς που έχουν προσλάβει άτομα με ειδικές ανάγκες ανήλθε στα 31 εκατ. ευρώ και αφορά σε 6 εταιρείες, 5 εκ των οποίων βρίσκονται κοντά στα εργοστάσια της εταιρείας και εξασφαλίζουν εργασία σε 1.754 άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, το 2010, ο όμιλος είχε σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερους από 5.300 εργαζομένους με ειδικές ανάγκες, αριθμός που ξεπερνά το νομικό όριο για τις γαλλικές εταιρείες του 6%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.