Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

«Οχι στα διόδια» και από την εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Αλλά και υπενθύμιση στον Δ. Ρέππα μιάς ανεκπλήρωτης εδώ και ένα εξάμηνο υπόσχεσής του.



Με επιστολή της προς τον υπουργό μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ) αξιώνει την ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από όλα τα διόδια της χώρας.
Το συγκεκριμένο αίτημα δεν διατυπώνεται πρώτη φορά. Είχε διατυπωθεί ΄το προηγούμενο καλοκαίρι και είχε αντιμετωπιστεί με “θετικό πνεύμα” από τον υπουργό μεταφορών ο οποίος είχε διαβεβαιώσει – με δημόσια δήλωση – ότι θα το ικανοποιήσει. Δεν το έπραξε. Η ΕΣΑμεΑ το επαναφέρει στο προσκήνιο με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου για μείωση των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των Εθνικών Οδών. Σε ύφος καταγγελτικό η επιστολή της ΕΣΑμεΑ υπενθυμίζει στον Δ. Ρέππα ότι “παρότι η υπόσχεση για την θεσμική ικανοποίηση του αιτήματος ελεύθερης διέλευσης των αναπηρικών αυτοκινήτων παραμένει ανεκπλήρωτη εδώ και μήνες, η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου δεν αναφέρει σχετικά το παραμικρό”.
 Αξίζει να επισημανθεί ότι το αίτημα της ΕΣΑμεΑ για ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων και η συνακόλουθη υπόσχεση ικανοποίησής του από πλευράς Δ. Ρέππα, αφορούσε και εξακολουθεί να αφορά το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των διοδίων της Αττικής Οδού, γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, Εγνατίας Οδού, αλλά και της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου - Πρέβεζας. Διατυπώθηκε στις αρχές του περσινού καλοκαιριού, μετά από δεκάδες καταγγελίες οδηγών με αναπηρία από όλη την χώρα. Η υπόσχεση ικανοποίησής του αιτήματος – με δημόσια δήλωση – δόθηκε στις 26 Αυγούστου. Και έκτοτε εκρεμμεί.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι το ότι τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2010, τουλάχιστον δύο από τις εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων (ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και Ολυμπία Οδός Α.Ε.), κατόπιν επαφών τους με την ΕΣΑμεΑ εξέφρασαν την πρόθεση να ανταποκριθούν στο αίτημα ελεύθερης διέλευσης των αναπηρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα δε, η μιά εκ των δύο (Ολυμπία οδός Α.Ε.) απέστειλε και σχετική επιστολή προς το υπουργείο μεταφορών δηλώνοντας “απολύτως σύμφωνη με το αίτημα αρκεί να υπάρξει θεσμική του κατοχύρωση”. Με εφαλτήριο την θετική ανταπόκριση των δύο εταιρειών, η ΕΣΑμεΑ πρότεινε στο υπουργείο τριμερή συνάντηση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία θεσμικής κατοχύρωσης και να δημιουργηθεί δεδικασμένο γιά όλες τις εταιρείες εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων. Η πρόταση ούτε καν απαντήθηκε...    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.