Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Παραμένουν υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με επείγουσα επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, η Ε.Σ.ΑμεΑ. για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε ένα μόλις μήνα καταγγέλλει τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην στελέχωση των υπηρεσιών πρόνοιας των Δήμων, που είναι υπεύθυνες για την χορήγηση προνοιακών επιδομάτων / παροχών.

Η Συνομοσπονδία ήδη έχει δεχθεί καταγγελίες από τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία που κινητοποιούνται στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (Ξάνθης, Καβάλας κ.λπ.)., σύμφωνα με τις οποίες μέρος του προσωπικού των πρώην υπηρεσιών των Νομαρχιών που είχαν στις αρμοδιότητές τους τη χορήγηση του προνοιακού επιδόματος και εν γένει παροχών, δεν βρίσκονται στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων !!!

Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό των πρώην υπηρεσιών των Νομαρχιών που είχαν στην αρμοδιότητά τους τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων, σύμφωνα με το άρθρο 257 παρ. 2 του ν. 3852/10 (εγκύκλιος οικ.67447/26-11-2010 Υπ. Εσωτερικών) μετατάσσεται υποχρεωτικά στο δήμο της έδρας του νομού, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 5. ν. 3852/2010.

Εύλογα, επομένως, προκύπτει το ερώτημα, πού πήγαν οι υπάλληλοι των πρώην νομαρχιών; Και εάν δεν έχει γίνει η μετάταξή τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων, (υποχρεωτική βάσει του νόμου) πώς θα μπορέσει το νέο σύστημα καταβολής προνοιακών επιδομάτων να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις; Ποιοι ευθύνονται για την μη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου και με ποιες μεθόδους συνέβη αυτό;

Με μειωμένο προσωπικό είναι δεδομένο ότι οι υπηρεσίες των Δήμων δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων του Μηνός Μαρτίου. 

Η Συνομοσπονδία απαιτεί την ακαριαία αντιμετώπιση του θέματος, ζητά τον άμεσο έλεγχο των καταγγελιών καθώς και ενημέρωση από το Υπουργείο για την έναρξη, σε βάθος, διοικητικού ελέγχου επί του σοβαρού αυτού θέματος.

Η επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. επισυνάπτεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.