Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τι προτείνουν οι αμερικανοί ερευνητές στους εργαζόμενους;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φορητά μηχανήματα με πεντάλ ποδηλάτου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε γραφείο για να βελτιωθεί η υγεία των εργαζομένων, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Η καθιστική ζωή αποτελεί σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εκτιμούν ότι μικρά ποδήλατα άσκησης θα αποτελέσουν οικονομική λύση.

Οι ώρες που περνά κάποιος καθισμένος σε ένα γραφείο κοιτάζοντας την οθόνη του υπολογιστή δεν είναι άγνωστη εμπειρία για πολλούς εργαζόμενους.

Η αδράνεια έχει συσχετιστεί με την παχυσαρκία, την καρδιοπάθεια και τον διαβήτη.Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο East Carolina πραγματοποιούν έρευνα σε μίνι ποδήλατα άσκησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενώ καθόμαστε στο γραφείο.

Αν χρησιμοποιούνται τακτικά, θα προσφέρουν όφελος, ενώ οι εργοδότες θα ευνοηθούν από τη μείωση των απουσιών, τη βελτίωση της απόδοσης και την ικανοποίηση στον εργασιακό χώρο.

Σε μικρή έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 18 εργαζόμενους, οι ερευνητές αξιολόγησαν πόσο εφικτή θα ήταν η εισαγωγή ποδηλάτων στον εργασιακό χώρο.

Κατά μέσον όρο, κάθε εργαζόμενος χρησιμοποίησε το μηχάνημα 12 από τις 20 μέρες που διήρκεσε η έρευνα και έκανε ποδήλατο για 23 λεπτά κάθε φορά.

Σε ερωτηματολόγιο που τους διανεμήθηκε, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν τακτικά το μηχάνημα στον εργασιακό χώρο αν τους το προσέφερε ο εργοδότης.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι φορητές συσκευές ποδηλάτου μπορεί να χρησιμεύσουν ως εργαλείο για τη μείωση του χρόνου καθιστικής ζωής στον εργασιακό χώρο χωρίς απαραιτήτως να επηρεάζεται ο καθιστικός χρόνος που απαιτείται για την εκτέλεση εργασιών στον υπολογιστή.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η καινοτομία όσον αφορά τη χρήση ποδηλάτου άσκησης στον εργασιακό χώρο περιορίστηκε, επομένως θα χρειαζόταν περαιτέρω παρακίνηση για να συνεχίσουν τη χρήση τους οι εργαζόμενοι.

Ο Dr Ian Campbell, του Weight Concern, δήλωσε ότι όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται η ανάγκη ύπαρξης επιλογών στον εργασιακό χώρο όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Θεωρεί ότι με την τακτική χρήση θα ωφεληθούν εργαζόμενοι αλλά και εργοδότες.

 Ωστόσο, δήλωσε ότι η χρήση του φορητού ποδηλάτου δεν απευθύνεται σε όλους και εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη σταδιακή μείωση της χρήσης του μηχανήματος τον πρώτο μήνα της έρευνας, καθώς χαλάρωσε ο ενθουσιασμός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.