Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑμΕΑ , ΚΤΕΛ και ΟΦΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο τοπικός τύπος επιβεβαίωσε και τυπικά αυτό που αιωρείτο στην στρατόσφαιρα της νεοελληνικής παράνοιας εδώ και μερικές μέρες. Τα αστικά ΚΤΕΛ δεν θα δέχονται πλέον τις κάρτες αναπηρίας για δωρεάν είσοδο στα λεωφορεία! Μετά από απόφαση της Πανελλήνιας ομοσπονδίας αστικών ΚΤΕΛ, το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου  συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου δε θα δέχεται τη δωρεάν μεταφορά με κάρτες του υπουργείου Υγείας. Οι μόνοι που θα μπορούν να μεταφέρονται δωρεάν θα είναι οι τυφλοί και όσοι έχουν κινητικά προβλήματα (αναπηρικό αμαξίδιο).

Από που να αρχίσεις και από που να τελειώσεις με αυτό το αλαλούμ. Το ΚΤΕΛ δηλώνει ότι το κράτος δεν έχει εξοφλήσει προς αυτούς το κονδύλι για το 2010, ενώ δεν έχει υπογραφεί καν η σύμβαση για το 2011. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, δηλαδή. Πάλι το χρήμα θα φταίει και μια κοινωνική ομάδα θα είναι όμηρος ανάμεσα στους ιδιοκτήτες λεωφορείων και το κράτος. Όπως γίνεται και με τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τους φορτηγατζήδες, τους βενζινοπώλες, τους αγρότες, κλπ.

Αυτή η παραφροσύνη πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Και οι κοινωνικές ομάδες αλλά και το κράτος πρέπει να είναι ευαίσθητες, αλλιώς η χώρα θα πάει στον κόρακα. Το μεν κράτος πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι ο αιώνιος μπαταχτσής και κακοπληρωτής και θα πρέπει τάχιστα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες, οι δε κοινωνικές ομάδες πρέπει να πάψουν να κτυπούν "στο ψαχνό" ανθρώπους που δε φταίνε έτσι ώστε να "αναγκάζουν" την πολιτεία να κινείται.

Ιδιαίτερα με τα ΑμΕΑ, επιτέλους λίγο σεβασμό. Παρκάρουμε στις θέσεις τους, τους κλείνουμε τις ράμπες των πεζοδρομίων, η κρατική μέριμνα για αυτούς είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη.

ΑμΕΑ δεν είναι μόνο όποιος έχει αναπηρικό αμαξίδιο. Είναι κι ο κωφάλαλος, ο νοητικά ανάπηρος, ο έχων κινητικά προβλήματα έστω και ήπια, ο πάσχων από εκφυλιστικές νευροπάθειες (Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, κλπ) και τόσοι άλλοι.
Ανάπηρος είναι και ο συνταξιούχος λόγω αναπηρίας, ιδιαίτερα όσοι έχουν 67% ποσοστό και άνω. Αν και εδώ υπάρχουν και "μαϊμού" ανάπηροι, υπάρχουν και αυτοί με σοβαρές παθήσεις όπως σοβαρές καρδιοπάθειες και νεοπλασματικές νόσους.

Τι θα τους κάνουμε όλους αυτούς; Θα τους πετάξουμε σε ένα τσουβάλι και μετά στο Κρητικόν Πέλαγος; Δεν τους φτάνουν οι αρρώστιες τους; Θα τους ζητάμε και το 1,50 ευρώ του εισιτηρίου; Σημειώστε δε ότι αρκετοί από αυτούς χρησιμοποιούν τα αστικά ΚΤΕΛ όχι δια λόγους αναψυχής και εκδρομής αλλά για να πάνε στους γιατρούς τους ή στις λαϊκές για να αγοράσουν τα χορταράκια και τα λαχανικά τους.

Θα μου πείτε, τα ΚΤΕΛ είναι επιχειρήσεις, όχι κοινωφελή ιδρύματα. Συμφωνώ απολύτως. Το βέβαιο είναι ότι αν και αιωνίως αργόστροφο, το κράτος δεν θα τους φάει λεφτά και δεν θα τους αφήσει να... χρεοκοπήσουν λόγω των ΑμΕΑ.


Κοινωνική ευαισθησία χρειάζεται λοιπόν. Ευθύνη προς το συνάνθρωπό μας ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης. Να γίνουμε χώρα ανθρώπινη και κράτος σύγχρονο. Γιατί, μέχρι στιγμή είμαστε ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος)......


------------------------------------

Και το πρόβλημα ακόμα να βρει λύση. Να είναι καλά, το υπουργείο, η ΠΟΑΣ και η ΠΟΑΥΣ.

Πηγή: http://www.ellispoint.gr

Δείτε επίσης: 

Πινγκ Πονγκ ανακοινώσεων από Υπουργείο, ΚΤΕΛ και ΕΣΑμεΑ για το θέμα των εισιτηρίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.