Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Παχαίνει το βραδινό;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως κόβοντας το βραδινό γεύμα, αδυνατίζουν. Κι όχι απλά το πιστεύουν, αλλά τείνουν να το περάσουν σαν τάση.
Αυτοί που πιστεύουν σε αυτό, είναι κυρίως άτομα που δεν ακολουθούν ένα σωστό τρόπο διατροφής. Αυτό συμβαίνει σε αυτούς που το βράδυ, τρώνε το κυρίως γεύμα τους…


Αυτοί, Ναι, σίγουρα θα αδυνατίσουν, αν κόψουν το βραδινό!!!.... Για πόσο διάστημα θα αντέξουν όμως να πραγματοποιούν μια τέτοια διατροφή?

Θα το κάνουν για 1-2 βδομάδες και θα επιστρέψουν αμέσως μετά στις παλιές - κακιές συνήθειες…
Αποτέλεσμα αυτού? Να ξαναβάλουν τα κιλά που χάθηκαν και πολλές φορές και διπλά.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει στο διαιτολόγιο τους, είναι η διατροφική τους συμπεριφορά. Μόνο τότε θα πετύχουν το μόνιμο και επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο που ένας διαιτολόγος θα τους προτείνει να καταναλώνουν πέντε γεύματα ημερησίως.

Τα πέντε γεύματα, δεν θα τον παχύνουν, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά θα τον κρατούν συνέχεια σε εγρήγορση και πάντα, σε όλη τη διάρκεια της μέρας χορτασμένο!.

Τα περισσότερα διαιτολόγια, πτυχιούχων διαιτολόγων, που προστάζουν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, δεν αφαιρούν το βραδινό γεύμα. Σαν βραδινό γεύμα βέβαια, σε ένα θρεπτικά ισορροπημένο διαιτολόγιο, μπορεί να είναι μια σαλάτα με λίγο ψωμί ή φρυγανιές, ένα γάλα χαμηλό σε λιπαρά με δημητριακά, ένα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με φρούτα, μια σούπα ή ακόμα και ένα ελαφρύ γεύμα με κρέας.

Έτσι λοιπόν, αυτό που κυρίως θα πρέπει να μας απασχολεί, είναι το να τρώμε «ελαφρά» το βράδυ και για πάντα!… Με αυτό τον τρόπο, το σώμα μας θα είναι ελαφρύ, θα μπορούμε να κοιμηθούμε άνετα(χωρίς τη δυσκολία του να χωνέψει τη τροφή ο οργανισμός μας), χωρίς στομαχαρίες, ξινίλες και αϋπνίες, λόγο αυξημένης λήψης τροφής.

Το βράδυ, ο οργανισμός θα πρέπει να αναπαύεται και να ανανεώνεται. Αν εμείς προσθέσουμε μεγάλες ποσότητες τροφής το αποτέλεσμα είναι ότι ΝΑΙ, θα παχύνουμε!...

Τέλος, θα πρέπει να προσέξουμε το βραδινό σε ανθρώπους με βραδινή εργασία, όπως τραγουδιστές, νοσοκόμες και γιατρούς σε βάρδιες, νυχτοφύλακες…κλπ. Εκεί Ναι και επιβάλλεται η λήψη του βραδινού γεύματος, σε αντικατάσταση με ένα άλλο γεύμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.