Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αντικαρκινικός ο χυμός του ροδιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σειρά ερευνών έχει δείξει ότι ο χυμός ροδιού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, αφού είναι εξαίρετη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.
Tώρα, ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διαπίστωσε ότι ο χυμός του ροδιού εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου. Τα συστατικά που υπάρχουν στον χυμό φαίνεται ότι καταφέρνουν να αναστέλλουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στον χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους.
Πιο αναλυτικά:

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον χυμό του ροδιού εμπόδισαν τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη να μετακινηθούν προς τα οστά. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ Μανουέλα Μάρτινς-Γκριν, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ομάδας στο 50ό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας, «τα νέα ευρήματα είναι συναρπαστικά, καθώς θα μπορούμε πλέον να τροποποιούμε αυτά τα φυσικά συστατικά του χυμού, ώστε να βελτιώνουμε τη δράση τους και να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των μεταστάσεων σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του προστάτη».
Η δρ Μάρτινς-Γκριν πρόσθεσε ότι η ίδια και η ομάδα της ευελπιστούν πως ο χυμός του ροδιού θα έχει ανάλογη ευεργετική δράση και σε άλλες μορφές καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.