Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Οι ώρες της... νεότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Ειδικοί έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ο καλός ύπνος των οκτώ ωρών δεν αναπληρώνεται με κανένα τρόπο και μάλιστα αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για  αναδόμηση προσώπου και σώματος, καθώς ο οργανισμός ανανεώνεται και φαίνεται πιο ελκυστικός.

Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, στη νέα έρευνα συμμετείχαν 23 υγιείς ενήλικες άνθρωποι, τους οποίους οι μελετητές φωτογράφισαν, αρχικά έπειτα από έναν καλό πολύωρο ύπνο και στη συνέχεια ύστερα από έναν σύντομο. Κάθε φωτογραφία αξιολογήθηκε από το 0-10 από το κοινό, βάσει ελκυστικότητας του προσώπου.

Όπως είναι φυσικό, οι φωτογραφίες που πήραν τις περισσότερες θετικές ψήφους ήταν αυτές των ξεκούραστων προσώπων.
Την πρώτη νύχτα οι συμμετέχοντες στο πείραμα κοιμήθηκαν στα σπίτια τους, όλοι στις 11 το βράδυ κι έβαλαν το ξυπνητήρι τους στις 7 το πρωί. Την επόμενη νύχτα δεν έπρεπε να κοιμηθούν περισσότερο από πέντε ώρες και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση στο εργαστήριο για να είναι σίγουροι οι μελετητές ότι δεν έκλεψαν παραπάνω ώρα ύπνου. Το αποτέλεσμα; Φαίνονταν πολύ χειρότερα!

Επιπλέον, ο καλός ύπνος μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπο και τον λαιμό. Κι αυτό συμβαίνει γιατί όταν κάποιος κοιμάται ιδρώνει περισσότερο κι έτσι ενυδατώνεται περισσότερο το δέρμα και εξομαλύνεται η επιδερμίδα. Οι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου αν και οι Βρετανοί κοιμούνται συνήθως λιγότερο από έξι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.