Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Το αλάτι οδηγεί στην καρδιακή ανεπάρκεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όπως διαπιστώνει νέα μελέτη, όσοι πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια και συνεχίζουν να τρώνε αλμυρά φαγητά είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν πάλι στο νοσοκομείο.

«Η μεγάλη πρόσληψη αλατιού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, ακόμα και για εκείνους που έχουν αναρρώσει και παίρνουν σταθερά τα φάρμακά τους» είπε ο δρ Gary E. Newton του Mount Sinai Hospital στο Οντάριο. 

Στοιχεία της μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν κατά μέσο όρο 3,8 γραμμάρια νατρίου την ημέρα – που ισοδυναμεί με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν για καρδιακή ανεπάρκεια μέσα σε διάστημα 3 ετών.

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά στα υγιή άτομα να καταναλώνουν λιγότερο από 1,5 γραμμάριο νατρίου την ημέρα.

Το νάτριο είναι επικίνδυνο στην καρδιακή ανεπάρκεια, διότι δημιουργείται κατακράτηση υγρών στο σώμα, κατάσταση που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, στα οποία γίνεται συγκέντρωση υγρών στους πνεύμονες, την κοιλιά και τους αστραγάλους.
Το μεγαλύτερο μέρος του νατρίου στη διατροφή μας προέρχεται από τα έτοιμα φαγητά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα αλλαντικά και άλλα κατεργασμένα κρέατα, είπε ο δρ Newton.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχουν τις ετικέτες κάθε προϊόντος τροφίμου που αγοράζουν, δεδομένου ότι το αλάτι υπάρχει παντού. Μαγειρεύοντας περισσότερο στο σπίτι και αποφεύγοντας τα έτοιμα και πρόχειρα φαγητά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την αποφυγή του επιπλέον αλατιού, πρόσθεσε ο δρ Newton.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.