Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πρόβλημα στα χέρια από το πολύ σεξ;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αν χρησιμοποιείτε συχνά τον υπολογιστή σας και γράφεται πολύ τότε ίσως να πάσχετε από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Μήπως όμως μπορεί να φταίει και κάτι άλλο;

Κι όμως. Βρετανοί επιστήμονες, υποστηρίζουν πως το σύνδρομο μπορεί να προκληθεί από το... πολύ σεξ.
 
Στην έρευνα των ειδικών αναφέρεται πως η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης του συνδρόμου που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, ενδέχεται να εξηγείται από την αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας μετά την κυκλοφορία των φαρμάκων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.
 
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, «η αύξηση των περιστατικών συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα στην Αγγλία σε μεσήλικες και ηλικιωμένους είναι πιθανόν να οφείλεται στην έναρξη κυκλοφορίας των θεραπειών της στυτικής δυσλειτουργίας στα τέλη της δεκαετίας του '90».
 
Σύμφωνα με το φυσιοθεραπευτή Σάμι Μάργκο, κυρίως υπεύθυνη για την πρόκληση του συνδρόμου είναι η ιεραποστολική στάση, που ασκεί μεγάλη πίεση στους καρπούς του ατόμου που είναι από πάνω, ενώ η επιδημία της παχυσαρκίας μπορεί να επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα, λόγω του επιπλέον βάρους που καλούνται να σηκώσουν οι καρποί.
 
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Medical Hypotheses.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.