Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αλλεργίες: Τι να προσέχετε στην αγορά δώρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η αγορά ενός δώρου για άτομα με αλλεργίες ή άσθμα απαιτεί μερικά μέτρα προφύλαξης, αναφέρει το Αμερικανικό Κολέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI).
Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να αποφύγετε να δωρίσετε γλυκίσματα και φαγητά, καθώς «οι αλλεργιογόνες ουσίες μπορεί να περιέχει κάθε είδους εορταστική λιχουδιά, από τα κέικ φρούτων που μπορεί να περιέχουν ξηρούς καρπούς έως τα μπισκότα που μπορεί να έχουν παρασκευαστεί με σιτάλευρο» λέει ο αλλεργιολόγος δρ Μάριον Τζόζεφ Ζιτ, πρώην πρόεδρος της ACAAI.
Αποφύγετε να αγοράσετε στους αλλεργικούς δώρα από pet shop, καθώς το τρίχωμα, το σάλιο και τα ούρα από γάτες και σκύλους μπορεί να τους προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος.
Για τα παιδιά, μια εναλλακτική λύση θα ήταν ένα υποαλλεργικό λούτρινο ζωάκι. Αυτού του είδους τα παιχνίδια πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα με πολύ ζεστό νερό, για να απαλλάσσονται από τα αλλεργιογόνα ακάρεα της οικιακής σκόνης.
Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ως δώρο ένα κόσμημα, η ACAAI συνιστά να αποφύγετε τα φο μπιζού, διότι μπορεί να περιέχουν νικέλιο, ένα συνηθισμένο αλλεργιογόνο μέταλλο. Ασφαλές θα ήταν ένα χρυσό κόσμημα των 18 ή περισσότερων καρατίων, αλλά επειδή το κόστος είναι κατά κανόνα υψηλό, μια εναλλακτική λύση θα ήταν κάτι όπως ένα ρολόι με πλαστικό λουράκι.
Όσον αφορά στα ρούχα, αποφύγετε τα μάλλινα και τα κασμίρ. Η καλύτερη λύση είναι ό,τι αποτελείται κατά 100% από βαμβάκι ή από μετάξι.
Τέλος, μην αγοράσετε στους αλλεργικούς απλά αρώματα, σαπούνια ή λοσιόν, ούτε κεριά με αρώματα. Αντ’ αυτών, αναζητήστε τα αντίστοιχα allergens free προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.