Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Eπιδημιολογική μελέτη για τον «ιό του Δυτικού Νείλου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλη επιδημιολογική μελέτη για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη μόλυνση από τον «ιό του Δυτικού Νείλου» πραγματοποιείται στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Υγιεινής και Α`Μικροβιολογικό του Α.Π.Θ.(Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, την «Οικοανάπτυξη» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.
Τα στοιχεία της μελέτης αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην πιο αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου με την έγκαιρη έναρξη της καταπολέμησης των κουνουπιών.

Όπως επεσήμανε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπεύθυνος της μελέτης και σύμβουλος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Τάκης Παναγιωτόπουλος, η έρευνα θα γίνει σε 84 δημοτικά διαμερίσματα των Νομών Ημαθίας και Πέλλας, σε ένα τυχαίο δείγμα 700-800 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.
H υπεύθυνη του Α' Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Α.Π.Θ. και αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. , Άννα Παπά, ανέφερε ότι φέτος το καλοκαίρι καταγράφηκαν 261 κρούσματα του «ιού του Δυτικού Νείλου» από τα οποία 191 εκδήλωσαν εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα, ενώ 34 κατέληξαν.
Η μελέτη θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου και τα ευρήματά της θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.