Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ταξιδέψτε στο εξωτερικό με ασφάλεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημοσκόπηση έχει δείξει πως υπάρχει ελλιπής ενημέρωση όσον αφορά στους κινδύνους που απειλούν την υγεία μας, πριν αναχωρήσουμε για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διαπιστώθηκε ότι οι Έλληνες είναι οι λιγότερο ενημερωμένοι τουρίστες στην Ευρώπη ως προς τα νοσήματα που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τους όταν βρίσκονται εκτός συνόρων. Ελλιπέστατα ενημερωμένοι αποδείχθηκαν και οι Ιταλοί, ενώ καλύτερα ενημερωμένοι όλων φάνηκε να είναι οι Βέλγοι, οι Σκανδιναβοί και οι Βρετανοί.
Ένα πλεονέκτημα που βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών, αλλά ωστόσο δεν φαίνεται να αξιοποιείται κατάλληλα, είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α.). Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πέρυσι στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόλις το 1% των Ελλήνων έχει βγάλει από το ασφαλιστικό του ταμείο αυτή την κάρτα, η οποία του επιτρέπει (μεταξύ άλλων) να έχει υγειονομική περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος ή αιφνίδιας αρρώστιας σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος, καθώς και στην Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.
Μπορείτε, λοιπόν, να μεταβείτε στο ασφαλιστικό ταμείο σας και να ζητήστε να σας βγάλουν την Ε.Κ.Α.Α.(εκδίδεται εντελώς δωρεάν). Αν αρρωστήσετε ή τραυματιστείτε και χρειαστείτε ιατρική φροντίδα, είτε δεν θα πληρώσετε τίποτα είτε, αν κληθείτε να καταβάλλετε χρήματα, θα σας επιστραφούν άμεσα στη χώρα όπου βρίσκεστε ή όταν επιστρέψετε στην Ελλάδα.
Να θυμάστε πως κάθε μέλος της οικογένειάς σας πρέπει να έχει τη δική του κάρτα. Τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την έκδοση της Ε.Κ.Α.Α. από το Ταμείο σας, είναι ένα θεωρημένο βιβλιάριο Υγείας και μια αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Πηγή: Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.