Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ευεργετικό για τον καρκίνο του προστάτη το πράσινο τσάι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με την επιθεώρηση «Cancer Ρrevention Research», μια χημική ουσία που περιέχεται στο πράσινο τσάι φαίνεται ότι επιβραδύνει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη.

Στη σχετική μελέτη συμμετείχαν 26 άνδρες, ηλικίας 41 έως 72 ετών, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με τη νόσο και επρόκειτο να υποβληθούν σε χειρουργική αφαίρεση του προστατικού αδένα (ριζική προστατεκτομή).

Οι ασθενείς ελάμβαναν πριν από την εγχείρηση δισκία μιας ουσίας του πράσινου τσαγιού που λέγεται πολυφαινόλη Ε, η οποία βάσει προγενέστερων μελετών ασκούσε προστατευτική δράση εναντίον του συγκεκριμένου καρκίνου.

Οι ερευνητές από το Κέντρο Καρκίνου «Feist Weiller» στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., αφού υπέβαλαν τους εθελοντές σε αιματολογικές εξετάσεις για να ελέγξουν διάφορους δείκτες της εξέλιξης του καρκίνου, διαπίστωσαν πως η μείωση του καρκίνου σε μερικούς εθελοντές ξεπερνούσε το 30%.

Αυτό υποδηλώνει, κατά τους ερευνητές, ότι η εξέλιξη της νόσου «αναχαιτίστηκε» με τη βοήθεια του πράσινου τσαγιού. Έτσι, το  εν λόγω τσάι θα μπορούσε να βρει θέση στην αγωγή που συνιστάται για την πρόληψη της εξέλιξης αλλά και της υποτροπής του καρκίνου του προστάτη.

Πόσο πράσινο τσάι πρέπει να πίνει κανείς;
Η ποσότητα που πρέπει να καταναλώνει κανείς δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα με ακρίβεια (οι εθελοντές της μελέτης κατανάλωσαν την πολυφαινόλη Ε που περιέχεται σε περίπου 12 φλιτζάνια). Οπότε μια ερώτηση στον θεράποντα ογκολόγο μπορεί να λύσει την απορία.


Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.