Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του θυρεοειδούς στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
 
Ο καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Λινός, τόνισε, χθες, Πέμπτη, στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Χανίων, ότι παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του θυρεοειδούς τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη.
Ο κ. Λινός ανέφερε ωστόσο  ότι, «αυτού του είδους ο καρκίνος είναι σχεδόν πάντα ιάσιμος. Άρα η έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη θεραπεία εξασφαλίζει την πλήρη ίαση. Οι έρευνες συνεχίζονται για να βρούμε γιατί υπάρχει αυτή η αύξηση των προβλημάτων του θυρεοειδούς και δη του καρκίνου του θυρεοειδούς στην Κρήτη. Η έγκαιρη διάγνωση πάντοτε οδηγεί στην έγκαιρη θεραπεία και στην ίαση».
Επιδημιολογική έρευνα, που είχε γίνει στην Κρήτη, για τα αίτια της αύξησης της πάθησης έδειξε πως γενικότερα στη Μεσόγειο υπάρχουν προβλήματα τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στη διατροφή.
Ο κ. Λινός τόνισε ότι η διάγνωση και θεραπεία της πάθησης του θυρεοειδούς τις περισσότερες φορές είναι μη χειρουργική και όπως υπογράμμισε: «Ελάχιστες μορφές πάθησης του θυρεοειδούς πρέπει να οδηγούνται στο χειρουργείο».

Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.