Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Φρουκτόζη: Επικίνδυνη για τους διαβητικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποτελέσματα νεότερων μελετών, τα οποία παρουσίασε στο 24ο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος ,ο διαβητολόγος διευθυντής Ε.Σ.Υ.(Εθνικό Σύστημα Υγείας) στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» , Βασίλειος Λιμενόπουλος, έδειξαν ότι η χρήση της φρουκτόζης είναι επιβλαβής για τους διαβητικούς.
Η φρουκτόζη, που χρησιμοποιείται και ως υποκατάστατο της ζάχαρης, αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου και τριγλυκεριδίων στο αίμα ενώ είναι πιθανόν να αυξάνει και την αρτηριακή πίεση

«Η φρουκτόζη διαφημίζεται ως μία γλυκαντική ουσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και κακώς διαφημίζεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Η φρουκτόζη είναι υδατάνθρακας και προσθέτει θερμίδες. Πολλές φορές οι διαβητικοί δεν υπολογίζουν τις θερμίδες που προσθέτει η φρουκτόζη ώστε να πάρουν κάποια επιπρόσθετα μέτρα για να διατηρήσουν το σάκχαρο χαμηλό. Υπάρχουν τελευταίες μελέτες που δείχνουν ότι ανεβάζει και τα τριγλυκερίδια του αίματος, που ως γνωστόν παίζουν ρόλο στην αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο των ατόμων αυτών και πιθανότατα αυξάνει και την αρτηριακή πίεση. Η χρήση της φρουκτόζης θα πρέπει να αποφεύγεται από τους διαβητικούς και ως γλυκαντικό πρέπει να χρησιμοποιούν την ασπαρτάμη ή κάποιο αμινοξύ» εξήγησε στο ΑΠΕ ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας -διαβητολογίας στο Α.Π.Θ. Τριαντάφυλλος Διδάγγελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.