Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανέργους πέραν της διετίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη πέραν της διετίας για όλους τους ανέργους, προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες στη ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. 

Το μέτρο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα αφορά κατ' αρχάς σε όλους τους βεβαιωμένους ανέργους. Το Υπουργείο Εργασίας μελετά τρόπους για να ενταχθούν σε αυτό και άλλες κατηγορίες ωφελουμένων, όπως οι ευκαιριακά εργαζόμενοι που δεν θεωρούνται άνεργοι και δεν καλύπτουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, ώστε να μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας.
Σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των ωφελουμένων, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Έτσι, εξετάζεται η εισαγωγή αντικειμενικών κριτηρίων, όπως τα εισοδήματα και η περιουσιακή κατάσταση.

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για δύο χρόνια μετά τη διακοπή της δραστηριότητας παρέχεται ήδη σε ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε.(Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών).

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.