Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Φθιώτιδα: Κραυγή αγωνίας για την όμορφη παραλία του Βαθύκοιλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιβαλλοντική καταστροφή του κόλπου Βαθυκοίλου, που βρίσκεται κοντά στη Γλύφα Φθιώτιδας.



Το κακό ξεκίνησε με την την έναρξη των εργασιών του έργου κατασκευής του τελευταίου τμήματος του δρόμου που συνδέει την ΠΑΘΕ με το Πορθμείο της Γλύφας. Όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις μεταφέρεται από τα νερά της βροχής μεγάλος όγκος φερτών υλών, οι οποίες καταλήγουν στην παραλία και στη θάλασσα του κόλπου Βαθυκοίλου.



Το συγκεκριμένο φαινόμενο επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ειδικά φέτος μάλιστα μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις η περιβαλλοντική καταστροφή ήταν τεράστια. Έχει εξαφανιστεί το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας και ο βυθός έχει γεμίσει με φερτές ύλες, βάθους 50 εκατοστών για αρκετά μέτρα από την ακτογραμμή. Το γεγονός αυτό πέραν της τεράστιας οικολογικής καταστροφής καθιστά αδύνατη ή εξαιρετικά επικίνδυνη την κολύμβηση και τη χρήση της παραλίας γενικότερα.



Η συγκεκριμένη παραλία ήταν ιδιαίτερης ομορφιάς αλλά και οικολογικής σημασίας καθώς λόγω της γεωμορφολογίας της αποτελεί σημείο αναπαραγωγής των ψαριών. Αρκεί να αναφέρουμε ότι πλήθος θαλάσσιων ειδών κάνουν κάθε χρόνο την εμφάνισή τους όπως φώκιες και δελφίνια τα οποία βρίσκουν στο συγκεκριμένο χώρο καταφύγιο αλλά και χώρο αναπαραγωγής!!



«Η άλλοτε πανέμορφη παραλία Βαθύκοιλου με την πλούσια άμμο της, όχι απλά έχει καταπλακωθεί από χώμα και χαλίκι, αλλά έχει εντελώς εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει πλέον κυριολεκτικά παραλία, αφού περπατώντας μέσα στα ρηχά νερά του όρμου, που άλλοτε έσφυζε από ζωή, πλέον τα πόδια βουλιάζουν μέσα στον κολλώδη, λασπώδη βυθό, που βρίθει από κοκκινόχωμα και άλλα υλικά οδοποιίας. Χωρίς υπερβολή, η πανέμορφη παραλία του Βαθύκοιλου έχει μετατραπεί σε βάλτο...», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην καταγγελία τους οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της περιοχής.



Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει παρατηρηθεί άναρχη απόθεση των υλικών εκσκαφής ακόμη και σε σημεία που καταλήγουν στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, έχουν προβεί σε ενέργειες - καταγγελίες προς κάθε αρμόδιο φορέα και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα και των αρμόδιων υπηρεσιών για να σταματήσει η οικολογική καταστροφή.








Πηγή: http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.