Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κουρεύτηκε το χρέος ξεναγού κατά 58%

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 55χρονη συντηρεί τους υπερήλικες γονείς της.

Το Ειρηνοδικείο Νεάπολης Λασιθίου κούρεψε κατά 58% το χρέος μιας υπερχρεωμένης 55χρονης δανειολήπτριας από την Ελούντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης το Ειρηνοδικείο δικαίωσε την ξεναγό, η οποία είναι άγαμη, χωρίς παιδιά, αλλά με υπερήλικες γονείς, που τους στηρίζει οικονομικά, σώζοντας τη μοναδική κατοικία της, αφού «κούρεψε» το χρέος της κατά 58%.

Πρόκειται για δανειολήπτρια με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, καθώς τη βάραινε συνολικό χρέος 57.742 ευρώ σε τρεις τράπεζες και τον ΟΑΕΔ.

Το μηνιαίο εισόδημά της είναι 932,33 ευρώ από την εργασία της ως ξεναγός και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της μία κατοικία, επιφάνειας 77,87 τμ.

Παρά τις ενστάσεις των πιστωτριών τραπεζών, το Ειρηνοδικείο Νεάπολης Λασιθίου αποφάσισε ότι δέχεται την αίτηση της αιτούσας, ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας με καταβολές επί τετραετία, 24 μήνες, απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ κατά αντιστοιχία στην κάθε μία, εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία, χορηγεί «περίοδο χάριτος» τετραετία, επιβάλλει στη δανειολήπτρια, για τη διάσωση της κατοικίας της, την καταβολή μηνιαίας δόσης 113,65 ευρώ, για 120 ισόποσες μηνιαίες δόσεις μετά την πάροδο της τετραετίας και «κουρεύει» το χρέος της, συνολικά, κατά 58%.

Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών Κρήτης, επί της ουσίας, η δανειολήπτρια καλείται να καταβάλλει, την τετραετία, προς όλους τους πιστωτές της μόνο το ποσό των 9.600 ευρώ, ενώ για τη διάσωση της μοναδικής κατοικίας της καλείται να καταβάλλει το ποσό των 13.680 ευρώ, σε χρονικό διάστημα δέκα ετών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.