Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Προβλήματα και κοινητοποιήση σε νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξόφληση όλων των δεδουλευμένων στο «Δρομοκαΐτειο»

Εξασφαλίστηκαν με έκτακτη επιχορήγηση, οι σχετικές πιστώσεις

Σε άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων, προχωράει η διοίκηση του «Δρομοκαΐτειου», καθώς εξασφαλίστηκαν με έκτακτη επιχορήγηση, οι σχετικές πιστώσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου, σχετικά με το πρόβλημα πληρωμής των συμβασιούχων με σύμβαση μίσθωσης έργου του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», οι οποίοι απασχολούνται στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, εξασφαλίστηκαν, με έκτακτη επιχορήγηση, όλες οι σχετικές πιστώσεις και το Νοσοκομείο προχωρεί σε άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι όπως ανέφεραν ήταν απλήρωτοι μέχρι και πέντε μήνες, είχαν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

------------

Κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Βασικό αίτημά τους η άμεση ενίσχυση της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού
.

Την λήψη μέτρων και την ενίσχυση της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού ζητάει η ένωση των γιατρών ΕΣΥ στο Ρέθυμνο, οι οποίοι βρίσκονται σε μία συνεχή κατάσταση κινητοποιήσεων διότι όπως αναφέρουν οι εφημερίες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν καλύπτονται, οι κλινικές υπολειτουργούν και άλλες είναι σε οριακή κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, καλούν για μαζική συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης σε μία από κοινού κινητοποίηση με άλλα σωματεία εργαζομένων ώστε να αντισταθούν στην μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων.

«Όσο στη δημόσια υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και εμείς και οι ασθενείς και οι υγιείς. Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία, να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια», αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου η οποία μεταξύ άλλων διεκδικεί: «Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους. Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.