Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Μεξικό: Ξεκίνησε η εκταφή 117 πτωμάτων που βρέθηκαν σε μαζικό τάφο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μεξικανικές αρχές ξεκίνησαν την εκταφή 117 πτωμάτων, ανάμεσα τους ενός εμβρύου, ενός μωρού και ενός παιδιού, που βρέθηκαν θαμμένα σε ένα μαζικό τάφο σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Τετελκίνγκο, στην πολιτεία Μορέλος του Μεξικού.

Ο μαζικός τάφος εντοπίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και αποτελείται από δύο τάφρους βάθους 10 μέτρων. Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως τα πτώματα θάφτηκαν παράνομα από αξιωματούχους νεκροτομείων.

Ανάμεσα στους ανθρώπινους σορούς ήταν "ένα έμβρυο, ένα μωρό και ένα παιδί", δήλωσε ο εισαγγελέας Χαβιέ Πέρεζ Ντουρόν, σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal. Το μωρό ήταν δύο ετών και το παιδί επτά.

Όπως τόνισε ο Ντουρόν, μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των υπευθύνων για την μαζική ταφή. Παράλληλα σημείωσε πως θα χρησιμοποιηθούν βαρέα μηχανήματα για να ελεγχθεί η ευρύτερη περιοχή γύρω από τον τάφο για τον εντοπισμό περισσότερων λειψάνων και σορών.

Πριν ενταφιαστούν ξανά σε σημαδεμένους τάφους, θα συλλεχθούν δείγματα γενετικού υλικού από κάθε ένα από τα λείψανα σε μια προσπάθεια αναγνώρισης των πτωμάτων.

"Είναι εξαιρετικά σημαντικό και μέγιστη ευθύνη να μετρήσουμε τα πτώματα και να πραγματοποιήσουμε μια αξιοπρεπή ταφή", επισήμανε ο Ντουρόν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.