Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Εκ νέου ένταση για το ασθενοφόρο στην Πάρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα απόπειρα μεταφοράς του ασθενοφόρου από την Πάρο μέσα στη νύχτα


Νέα απόπειρα μεταφοράς του ασθενοφόρου από την Πάρο στη Μύκονο επιχειρήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων του νησιού που έσπευσαν στο ΕΚΑΒ για να εμποδίσουν την μεταφορά του. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθειά τους προκειμένου το ασθενοφόρο να παραμείνει στο νησί.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη απόπειρα μεταφοράς του ασθενοφόρου ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος πήγε στο λιμάνι και άρπαξε τα κλειδιά του οχήματος για να μην μεταφερθεί.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Facebook ο πατέρας Στυλιανός

Όπως αποκάλυψε ο Έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς είχε βγει εισιτήριο για να αναχωρήσει το ασθενοφόρο με το πλοίο λίγο μετά τη μια το πρωί. Το ίδιο, είπε, έγινε και σήμερα το πρωί. Ανέφερε πως είχε εκδοθεί εισιτήριο και για το πρωινό δρομολόγιο όμως οι κάτοικοι το πληροφορήθηκαν και μετέβησαν στο λιμάνι της Πάρου και απέκλεισαν το ασθενοφόρο στον προβλήτα.

Ακούστε τι είπε στον Realfm 97,8 στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή-------- 

"Μολών λαβέ" λένε οι κάτοικοι της Πάρου για το ασθενοφόρο - Συγκέντρωση στο λιμάνι

"Μολών λαβέ" λένε οι κάτοικοι της Πάρου για το ασθενοφόρο. Αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι, προσπαθώντας να εμποδίσουν τη μεταφορά του ασθενοφόρου από το νησί. 

Σημειώνεται ότι έχει εκδοθεί εισιτήριο για τη μεταφορά του με το πλοίο ωστόσο οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν. 

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Facebook ο πατέρας Στυλιανός, στις οποίες φαίνονται τα αυτοκίνητα των κατοίκων που έχουν περικυκλώσει το ασθενοφόρο. 

-------- 

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ: Πολυτέλεια να έχουμε τρία ασθενοφόρα στην Πάρο 

«Έχω την αίσθησή ότι όλη η ιστορία έχει βασιστεί σε παραπληροφόρηση είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κώστας Καρακατσιανόπουλος, μιλώντας στον Real Fm 97,8. 

«Το νησί της Πάρου διέθετε μέχρι τώρα ένα Volkswagen, το οποίο ήταν δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και το οποίο ήταν κινητή ιατρική μονάδα», είπε σχολιάζοντας την απόπειρα μεταφοράς του οχήματος από την Πάρο στη Μύκονο, που επιχειρήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.  

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν νησιά, υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που έχουν ανάγκη να πάρουν κινητές μονάδες. Το πώς θα γίνει η κατανομή εσωτερικά αυτό είναι θέμα του ΕΚΑΒ και εν προκειμένω το συγκεκριμένο ασθενοφόρο, το Volkswagen, είναι ένα ασθενοφόρο το οποίο θεώρησε το ΕΚΑΒ ότι έπρεπε να πάει αλλού». 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ υποστήριξε ότι η Πάρος έχει 750 περιστατικά ετησίως ενώ άλλα νησιά έχουν 750 σε έναν μήνα και χρειάζονται το ασθενοφόρο. 

«Σε ένα νησί στο οποίο καταλαβαίνω τα προβλήματά του και δεν είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει τέτοια προβλήματα δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια να υπάρχουν τρία ασθενοφόρα και σε άλλες περιοχές να μην υπάρχουν ασθενοφόρα», κατέληξε ο κ.Καρακατσιανόπουλος. 

 Ακούστε τι είπε στον Realfm 97,8 στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή:

Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.