Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2016 - "Εξαιρετική Μουσική σε έναν Υπέροχο Χώρο"


Για 12η συνεχή χρονιά, το όραμα, του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου, Peter Tiboris, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, παίρνει σάρκα και οστά, στην πανέμορφη Σύρο, από τις 10 ως τις 23 Ιουλίου.

240 καλλιτέχνες από 20 χώρες ,συμμετέχουν σε 18 συναυλίες μέσα σε 13 μέρες, στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων» «La piccola scala», στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στην Della Grazia.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που πραγματοποιείται από την MidamericaProductions και την MidAm International της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου, το Δήμαρχο Γεώργιο Μαραγκό και την Αντιδήμαρχο ΠολιτισμούΘωμαή Μενδρινού, περιλαμβάνει φέτος ως βασικό έργο στο πρόγραμμά της, τη διάσημη όπερα «Οι Παλιάτσοι», του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού μαέστρου Giovanni Pacor, (σ.σ είχε διατελέσει και διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αναλαμβάνοντας τη θέση του τα Χριστούγεννα του 2007). Η όπερα θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους , σε σκηνοθεσίαDetlef Soelter.Τη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου έχουν οι: Peter Tiboris, Ιδρυτής, Γενικός και Μουσικός Διευθυντής και η Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Παραγωγών Όπερας του Φεστιβάλ, Γενική Διευθύντρια του Greek Opera Studio και Διευθύντρια του Φεστιβάλ.

Οι βασικοί συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου για το 2016, μαζί με τους βασικούς συντελεστές , είναι οι: Giovanni Pacor, προσκεκλημένος μαέστρος σε πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ, Ζωή Ζενιώδη, Συνεργάτις Μουσική Διευθύντρια και Μαέστρος, Dirk Boiy, προσκεκλημένος μαέστρος, Francis Bardot, προσκεκλημένος μαέστρος, Ραφαήλ Πυλαρινός, Βοηθός Μαέστρος και Διευθυντής Χορωδίας (πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ), Dirk Schattner, Σκηνοθέτης, Detlef Soelter, Σκηνοθέτης (πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ),Παντελής Πολυχρονίδης και Σπύρος Σουλαδάκης, πιανίστες.

Η ορχήστρα που συμμετέχει , είναι η Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία, με την ευγενή χορηγία της οικογένειας Schwarz του Μονάχου της Γερμανίας.

Εκτελεστικός διευθυντής της Pan-European Philharmonia είναι ο Jakub Feibig.

«Παρά το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον - επισημαίνει ο Peter Tiboris - το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου κατορθώνει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται με τη συνεργασία του Δήμου Σύρου, του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού και της αντιδημάρχου Θωμαΐδος Μενδρινού καθώς και της μεγάλης, σημαντικής και ουσιαστικής χορηγίας από την οικογένεια Schwarz του Μονάχου. Αυτή είναι η πρώτη οικονομική χορηγία προς το Φεστιβάλ Αιγαίου και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την οικογένεια Schwarz για την σημαντική συνεισφορά της. Είναι ιδιαίτερης αξίας, η ερμηνεία αυτών των αριστουργημάτων. Είναι έργα μοναδικά ιδιαίτερα, διαχρονικά. Αντιπροσωπεύουν την ύψιστη μορφή τέχνης γενικότερα και της μουσικής τέχνης ειδικότερα. Αυτά τα έργα, όταν παρουσιάζονται, μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλον. Είναι σαν να διαβάζεις ένα εξαιρετικό βιβλίο ή να βλέπεις διαχρονικά έργα σε ένα μουσείο. Δεν έχουν αισθητικά όρια. Αυτά τα έργα τέχνης έχουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως αυτά διατυπώθηκαν από το μεγάλο Αμερικανό φιλόσοφο Monroe C. Beardsley : ενότητα, περιπλοκότητα, ένταση, αναλογία, ισορροπία, ενώ προκύπτει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό: είναι αναπόφευκτα.

Τέλος- σημειώνει ο μαέστρος - η Pan European Pilharmonia, από τη Βαρσοβία, είναι μία εξαιρετική ορχήστρα από νέους καλλιτέχνες οι οποίοι δεν φοβούνται να ερμηνεύσουν δύσκολο ρεπερτόριο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι δημιουργικοί και παίρνουν ρίσκα. Είναι απόλαυση να δουλεύεις μαζί τους σε όλη την Ευρώπη αλλά ιδιαίτερα στη Σύρο. Είμαστε πραγματικά τυχεροί να τους έχουμε ως κομμάτι αυτού του φεστιβάλ."

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία MidAmerica Productions, είναι ο πιο γόνιμος παραγωγός ανεξάρτητων συναυλιών κλασικής μουσικής σε όλη την ιστορία του Carnegie Hall, ξεκινώντας από τις 5 Μαΐου 1891 όταν ο πρώτος μαέστρος ήταν ο Τσαϊκόφσκι".

Η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου, θα γίνει την Κυριακή 10 Ιουλίου ,στις 8.30μμ ,στο Θέατρο «Απόλλων» με μια συναυλία αφιερωμένη στον εορτασμό της 190ης Επετείου της Ονομασίας της Ερμούπολης από τον Λουκά Ράλλη στις 24 Ιουνίου, 1826. Θα παρουσιαστούν τα έργα Haydn: Λειτουργία No. 10 σε Ντο Μείζονα, H. XXII:9 (“Missa in Tempore Belli” / “Λειτουργία σε Εποχή Πολέμου”) με τους: Λυδία Ζερβάνου (σοπράνο), Κατερίνα Ρούσσου, (μέτζο-σοπράνο), Ιωάννη Κάβουρα, (τενόρο), Stanislav Chernenkov, (μπάσο), και τηνΧορωδία του Δήμου Κέρκυρας “ San Giacomo” (Antoniy Ivanov, Mουσικός Διευθυντής) και Tchaikovsky: Συμφωνία Νο. 6 σε Σι Ελάσσονα, Op. 74 ("Παθητική"), με την Pan-European Philharmonia υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Peter Tiboris.Η όπερα «Οι παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο , θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Απόλλων 11, 13, 15, 17 Ιουλίου. Οι τραγουδιστές που θα πάρουν μέρος είναι οι: Piero Giuliacci, Τενόρος (Canio), Eilana Lappalainen, Σοπράνο (Nedda), Massimiliano Fichera, Βαρύτονος (Tonio), Ιωάννης Κάβουρας, Τενόρος (Beppe), Joseph Lim, Βαρύτονος (Silvio). Τη μουσική διεύθυνση έχει οGiovanni Pacor, και τη σκηνοθεσία ο Detlef Soelter. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.

Στο φετινό Φεστιβάλ Αιγαίου θα παρουσιαστούν, επίσης, τα διάσημα συμφωνικά έργα υπό την μουσική διεύθυνση του Peter Tiboris.
TCHAIKOVSKY: Συμφωνία Νο. 6 σε Σι Ελάσσονα, Op. 74 ("Παθητική")
BEETHOVEN: Εισαγωγή «Κοριολανός», Op. 62
BRAHMS: Τραγική Εισαγωγή, Οp. 61
HAYDN: Κονσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα No.1 σε Ντο Μείζονα, Hob.VIIb:1, Kύκλος: «Σπουδαίοι Καλλιτέχνες» - Nicholas Canellakis, Βιολοντσέλο και Εξάρχων (ΗΠΑ, πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα)
BEETHOVEN: Κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε Μείζονα, Op.61, Κύκλος: «Σπουδαίοι Καλλιτέχνες» - Pavel Šporcl, βιολί (Τσεχία, πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ)
CHOPIN: Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, αρ. 1, op.11, σε Μι Ελάσσονα, Κύκλος: «Καλλιτέχνες στο Προσκήνιο» - Asiya Korepanova, πιάνο (Ρωσία, πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ)
BERLIOZ: Ο Θάνατος της Κλεοπάτρας, H. 36, Κύκλος: «Καλλιτέχνες στο Προσκήνιο» - Κατερίνα Ρούσσου, Mέτζο-σοπράνο (Ελλάδα, πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, Συναυλίες για παιδιά και μεγάλους.

Πιο συγκεκριμένα , την Παρασκευή 15 Ιουλίου , για μία ακόμη χρονιά θα παρουσιαστεί η γνωστή

“Συναυλία στο Ηλιοβασίλεμα”, με την Choeur d'Enfants d'Ile-de-France(Παρίσι, Γαλλία) και τον μαέστρο Francis Bardot, στις 6.00μμ, στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου θα δοθεί ειδική συναυλία για Παιδιά στο Θέατρο Απόλλων, στις 8.30 με δωρεάν είσοδο, επιδοτούμενη από το Δήμο Σύρου, με τα έργα:
BRITTEN: The Young Person's Guide to the Orchestra (1946)
KLEISINGER: Tubby the Tuba (1946) Pan-European Philharmonia

Dirk Boiy, Mαέστρος (Βρυξέλλες, Βέλγιο), Γιώργος Μιχαλάκης, Αφηγητής (Σύρος)
HENRY MOLLICONE: Starbird (1981)

Greek Opera Studio, Eilana Lappalainen, Γενική Διευθύντρια του Greek Opera Studio, Detlef Soelter, Σκηνοθέτης

Tρίτη, 19 Ιουλίου

Την Tρίτη, 19 Ιουλίου, 8.30μμ στο Θέατρο «Απόλλων», θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ελεύθερη είσοδο για παιδιά και γονείς. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν άριες από γνωστά ορατόρια με Καλλιτέχνες του Greek Opera Studio και την Pan-European Philharmonia , υπό τη μουσική διεύθυνση τουΡαφαήλ Πυλαρινού, και στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει η “Βραδιά Τραγουδιού” με καλλιτέχνες του Greek Opera Studio να ερμηνεύουν έργα από: Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αμερική και Ελλάδα, υπό τη γενική διεύθυνση τηςEilana Lappalainen και τον Παντελή Πολυχρονίδη στο πιάνο.
GREEK OPERA STUDIO

Μαζί με τις παραπάνω συναυλίες, το Greek Opera Studio υπό την γενική διεύθυνση της Eilana Lappalainen, θα παρουσιάσει τα παρακάτω:
“Η Τρέλα των Γάμων του Μότσαρτ”, (Βασισμένο στην όπερα “Οι Γάμοι του Φίγκαρο” του Μότσαρτ), σε σκηνοθεσία του Dirk Schattner και τον Σπύρο Σουλαδάκη στο πιάνο
Greek Opera Studio, το Μεγάλο Φινάλε: Η Όπερα σε Αφθονία, Σκηνές, ντουέτα, και άριες από τις πιο διάσημες όπερες με νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες του Greek Opera Studio και τον Παντελή Πολυχρονίδη στο πιάνο
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ

Η Ορχήστρα, Academica Athens Orchestra ,υπό την μουσική διεύθυνση τουΧρίστου Παπαγεωργίου στο πιάνο, θα παρουσιάσει τα έργα:
BRITTEN: Simple Symphony, Op. 4
BARBER: Αντάτζιο για Έγχορδα, από το Κουαρτέτο Εγχόρδων, Op. 11
HANDEL: Σονάτα Αρ. 4 σε Ρε Μείζονα για Βιολί, Πιάνο, και Έγχορδα, HWV 372 σε μεταγραφή του Χ. Παπαγεωργίου
J.S. BACH: Κονσέρτο για Πιάνο και Έγχορδα Αρ. 5 σε Φα Ελάσσονα, BWV 1056
Χ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Κονσέρτο για Πιάνο και Έγχορδα No. 3, βασισμένο στο Κονσέρτο για Πιάνο και Έγχορδα Αρ. 5 σε Φα Ελάσσονα, BWV 1056 του Bach, Παραδοσιακό Ζεϊμπέκικο και Τάνγκο-Μπαλλάντα-Μάμπο

Επίσης, σε άλλη συναυλία, η Ορχήστρα Academica Athens Orchestra, θα παρουσιάσει τα έργα:
MOZART: Μικρή Νυχτερινή Μουσική, K.525
GENZMER: Κονσερτίνο Αρ. 2 για Πιάνο και Έγχορδα, υπό την μουσική διεύθυνση της Τζένιας Μανουσάκη στο πιάνο
TCHAIKOVSKY: Σερενάτα για Έγχορδα σε Ντο Μείζονα, Op. 48 υπό τον Μαέστρο Peter Tiboris
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος 17 , 12 και 7 ευρώ ( για παιδιά και άνω των 65). Η προπώληση έχει ξεκινήσει, στο Θέατρο «Απόλλων» (τηλέφωνο 22810-85192) και στο www.ticketservices.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και τις ακριβείς ημερομηνίες των παραστάσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.festivaloftheagean.com

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Μαίρη Αυγερινοπούλου (+30 6932 426 426), avgerinopoulou.m@gmail.com

-----------

Μαγική έναρξη για το Matala Festival 2016


Μικροί και μεγάλοι φίλοι απόλαυσαν στιγμές διασκέδασης συμμετέχοντας στα εντυπωσιακά παιχνίδια και στις ποικίλες δραστηριότητες που είχαν ήδη ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ με χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να βρίσκονται στα Μάταλα ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου άρχισε να καταφθάνει στη θρυλική παραλία για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα λίγες ώρες πριν την μεγάλη έναρξη του θεσμού. Παρέες, οικογένειες, ζευγάρια, ηλικιωμένοι αλλά και μοναχικοί ταξιδιώτες, έλληνες και ξένοι συνέθεσαν ένα υπέροχο σκηνικό αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ ενώνει όλο τους ανθρώπους χωρίς κανένα ίχνος διάκρισης.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι απόλαυσαν στιγμές διασκέδασης συμμετέχοντας στα εντυπωσιακά παιχνίδια και στις ποικίλες δραστηριότητες που είχαν ήδη ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος δεν έλειψε το body και face painting για όσους ήθελαν να ζωγραφίσουν το σώμα τους και το πρόσωπο τους. Λίγο πριν τις live εμφανίσεις, η ομάδα από το My Life Gym Mires, εντυπωσίασε με την έντονη παρουσία της προσελκύοντας το κόσμο κοντά στη σκηνή.Το σήμα έναρξης για τη μεγαλύτερη μουσική γιορτή του καλοκαιριού έδωσαν δυναμικά οι Alone Together ανεβαίνοντας στο Cave Stage στις 17:00 το απόγευμα. Το αγαπητό συγκρότημα ερμήνευσε αξέχαστα τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών όπως Jimi Hendrix, Ten Years After, Cream & ZZ Top ταξιδεύοντας το κοινό στις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, αναβιώνοντας στιγμές από αξέχαστες εποχές.

Τη σκυτάλη πήραν οι Soul Fire που ξεσήκωσαν το κοινό με δικές τους επιτυχίες και πολλά κομμάτια σπουδαίων καλλιτεχνών της reggae σκηνής κάνοντας τους φίλους της συγκεκριμένης μουσικής να χορεύουν ασταμάτητα κάτω από τον απογευματινό ουρανό των Ματάλων.
Το δυναμικό πρόγραμμα της πρώτης μέρας συνέχισαν ο Billy Merziotis και οι After Hours ταξιδεύοντας το κοινό σε rock ΄n΄ roll και blues μελωδίες. Led Zeppelin, Gary Moore, Steve R Vanguan δεν έλειψαν από το πλούσιο ρεπερτόριο τους προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στον κόσμο.Στο σημείο αυτό, στην σκήνη ανέβηκε η λαμπερή παρουσιάστρια της βραδιάς κα Μαριλή Σωτηράκη καλωσορίζοντας το κοσμό και εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ενώ με τη σείρα του ο δήμαρχος Φαιστού κος Αρμουτάκης Γεώργιος καλωσόρισε και αυτός τους χιλιάδες επισκέπτες από όλο το κόσμο και ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους. Αμέσως μετά, δεκάδες βεγγαλικά φωταγώγησαν το βραδινό ουράνο των Ματάλων προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό υπερθεάμα.

Παράλληλα, στο Square Stage εμφανίστηκαν οι Carl Axon & The Rocking Rebels οι οποίοι γέμισαν μελωδικά την πλατεία του χωριού ενώ αργότερα οι Epan κράτησαν μουσική συντροφιά στους παρευρισκόμενους των γύρω καταστημάτων.Μόλις οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 22:00 την εμφάνιση τους στη κεντρική σκηνή των Ματάλων έκαναν οι εκρηκτικοί Koza Mostra. Ο Ηλίας και η παρέα του ερμήνευσαν γνωστές επιτυχίες τους εκτοξεύοντας το κέφι των χιλιάδων παρευρισκομένων στα ύψη. Για δυο ώρες, το κοινό χόρευε στους ρυθμούς του ΄΄ Alcohol is free ΄΄ και άλλων κομματιών του αγαπημένου συγκροτήματος, που πρόσφεραν απίστευτες στιγμές ξεσηκώνοντας με το μοναδικό τους ταλέντο το κοινό. Οι Koza Mostra μάγεψαν τα Μάταλα και τους φίλους του θεσμού που δεν σταμάτησαν να τους αποθεώνουν προσφέροντας μοναδικές στιγμές. Αυτό που συνέβει πραγματικά ήταν απίστευτο!

Τέλος, το κλείσιμο της βραδιάς έκανε ο αγαπητός σε όλους Φίλιππος Πλιάτσικας, ο άνθρωπος που το όνομα του έχει ταυτιστεί με ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά συγκροτήματα, τους ΄΄ Πυξ Λαξ ΄΄, αποθεώθηκε από το κοινό κατά την εμφάνιση του στη σκηνή. Φωνές, χειροκροτήματα δεν σταμάτησαν να ακούγονται δημιουργώντας ένα κλίμα μοναδικό. Αγαπημένα τραγούδια όπως το ΄΄ Μοναξιά μου όλα ΄΄, ΄΄ Μια συνουσία μυστική ΄΄ , ΄΄ Ποιος έχει λόγο στην αγάπη ΄΄ ήταν μόνο μερικές από τις πολλές προσωπικές επιτυχίες που ερμήνευσε ο αγαπημένος καλλιτέχνης παρασέρνοντας τον κόσμο σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Νοσταλγία, συγκίνηση αλλά και ποιοτική διασκέδαση συνέθεσαν αυτό το μαγικό σκηνικό που σίγουρα θα μείνει σε ολους αξέχαστο.Αυτό που συνέβει την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ για φέτος, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, και επιβεβαιώσε με το καλύτερο τρόπο την αγάπη του κόσμου για το συγκεκριμένο θεσμό!!

Η είσοδος για τις συναυλίες και τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.
Πηγή: http://www.enikos.gr και http://flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.