Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Πωλείται το σπίτι με το… φιλικό φάντασμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το καταφύγιο των πρώην λαθρεμπόρων προς πώληση έναντι 375.000 λιρών.

Μια μεσαιωνική παμπ, στην οποία κάποτε σύχναζαν λαθρέμποροι, είναι τώρα προς πώληση ως ένα οικογενειακό σπίτι έναντι 375.000 λιρών, παρά τις φήμες ότι είναι στοιχειωμένο από πνεύμα που... προειδοποιεί τους ναύτες για την κακοκαιρία.

Η «κρύπτη των λαθρεμπόρων» θεωρείται, σύμφωνα με τη Daily Mail, ότι είναι ένα από τα παλιότερα κτίρια στο Scarborough, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τώρα είναι προς πώληση ως ένα ιδιόμορφο αρχοντικό μόλις λίγα χιλιόμετρα από την παραλία. Ένα από τα επιπλέον «χαρακτηριστικά», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ότι στην άλλοτε παμπ υπήρχε ένα... φάντασμα το οποίο προειδοποιούσε τους ναυτικούς που πήγαιναν επίσης εκεί, για το τι καιρικές συνθήκες θα κάνει.

Βέβαια δεν υπάρχει μια φυσική απόδειξη για κάτι τέτοιο αλλά αναφέρεται ως ένα από τα «πράγματα» που θα αγοράσει μαζί με το σπίτι όποιος αποφασίσει να το αγοράσει. Μια πρόσφατη ανακαίνιση στο κτίριο δίνει μια πιο αναλυτική εικόνα στο τι θα βρει κανείς εκεί και πώς χρησιμοποιήθηκε το κτίριο στο παρελθόν.



Θεωρείται μεταξύ άλλων ότι αποτέλεσε έναν ασφαλή χώρο για τους διωκόμενους Καθολικούς για την προσευχή τους κατά τον 17ο αιώνα. Έχει βρεθεί επίσης κρυμμένο ένα φυλλάδιο με πωλήσεις καπνού και θεωρείται ότι το κτίριο αποτέλεσε χώρο αποθήκευσης πραγμάτων μεγάλης αξίας μακριά από το τελωνείο. Ήταν επιπλέον ο χώρος που μεταφέρονταν άνδρες που πνίγονταν στη θάλασσα και τους τοποθετούσαν εκεί που είναι σήμερα το καθιστικό.



Το μόνο που είναι γνωστό με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι η παμπ έκλεισε το 1905 λόγω αλλαγής στη νομοθεσία αδειοδότησης και έγινε ένα μουσείο στη δεκαετία του 1930, με πολλά από τα χαρακτηριστικά της να παραμένουν ακόμη και σήμερα. Στην πραγματικότητα, το ξύλινο μπαρ βρίσκεται ακόμη στο σπίτι και δίνει μια αίσθηση του πώς ήταν όταν λειτουργούσε η παμπ. Στο δεύτερο όροφο υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια καθώς και ένας άλλος μεγάλος χώρος και ένα δωμάτιο στη σοφίτα. Αυτό το όμορφο σπίτι χρειάστηκε τρία χρόνια για να ανακαινιστεί και να βγει προς πώληση από τον Ken και την Angela Wood που έζησαν εκεί για 16 χρόνια. Μιλώντας για την ιστορία του, ο Ken αναφέρει ότι το σπίτι είναι μια ζωντανή αντίκα και κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι ακριβώς συνέβη εκεί παλιότερα και πώς έχει χρησιμοποιηθεί κάτι που θα μαθαίνεμα μόνο αν μιλούσαν οι τοίχοι. Ωστόσο κάποια αντικείμενα που έχουν βρεθεί υποδεικνύουν ποιοι μπορεί να έφταναν στο χώρο και τι έκαναν εκεί. Ο ίδιος παραδέχεται ότι είναι ευρέως γνωστό ως ένα «στοιχειωμένο σπίτι» αλλά οι ένοικοι δεν είχαν καμιά «άσχημη εμπειρία» από αυτό το... πνεύμα όλα αυτά τα χρόνια.



Ο μεσίτης που έχει αναλάβει την πώληση κάνει βέβαια λόγο για ένα ξεχωριστό σπίτι με την ιστορία του να λειτουργεί ως περιουσία και είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει ένα εξοχικό. Τώρα, αν του αρέσουν επίσης τα μυστήρια και οι ιστορίες με πνεύματα έχει έναν παραπάνω λόγο για να το σκεφτεί...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.