Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Όταν οι δημοπρασίες έχουν «άρωμα θανάτου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράξενα και ανατριχιαστικά αντικείμενα προς πώληση.

Οι οίκοι δημοπρασιών έχουν πουλήσει εκατομμύρια και ιδιαίτερα αντικείμενα κατά τη διάρκεια των ετών αλλά κάποια από αυτά έχουν «άρωμα θανάτου» και κρύβονται πίσω γνωστές ιστορίες και δολοφονίες.

Δεν είναι μόνο οι αντίκες ή τα παλιά γραμματόσημα που τραβούν το ενδιαφέρον των αγοραστών. Από αντικείμενα κατά συρροή δολοφόνων ή αναμνηστικά από στρατόπεδα συγκέντρωσης, δείτε μερικά από αυτά τα πράγματα που έχουν βγει σε δημοπρασία κατά καιρούς...

1. Η χριστουγεννιάτικη κάρτα ενός serial killer με την υπογραφή του


Ο Ted Bundy ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία τουλάχιστον 28 γυναικών τη δεκαετία του ‘70, αλλά οι ειδικοί φοβούνται ότι τα θύματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη και 100. Τα εγκλήματά του περιελάμβαναν βιασμούς, στραγγαλισμούς και νεκροφιλία. Κι όμως κάποιοι δίνουν όσο-όσο για να αποκτήσουν κάτι με τη «σφραγίδα» του όπως μια χριστουγεννιάτικη κάρτα που την έχει υπογράψει ο ίδιος και γράφει «Ο Θεός να σας ευλογεί, ειρήνη, Ted». Η κάρτα πουλήθηκε έναντι 3.400 λιρών.

2. Μια τούφα από τα μαλλιά του Τσαρλς Μάνσον


Ο Τσαρλς Μάνσον είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχηγούς ομάδας δολοφονιών στις ΗΠΑ που βρίσκεται πίσω από το θάνατο της Σάρον Τέιτ, της 26χρονης τότε ανερχόμενης ηθοποιού του Χόλιγουντ και συζύγου του Ρομάν Πολάνσκι, το 1969. Εκτός όμως τις βιογραφίες που θέλησαν να αγοράσουν χιλιάδες θαυμαστές του, ένα από τα πράγματα που θέλησαν να διεκδικήσουν κάποιοι ήταν μια τούφα από τα μαλλιά. Μετά το θάνατό του αναμένεται να βγουν σε δημοπρασία κι άλλα πράγματα του, ακόμη και κηλίδες από το αίμα του.

3. Αναμνηστικά από το ολοκαύτωμα


Το 2013, η ιστοσελίδα δημοπρασιών eBay κατηγορήθηκε ότι επωφελείται από «άρρωστα» αναμνηστικά που ελήφθησαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα αντικείμενα ήταν ένα ριγέ σύνολο, με τιμή πώλησης 11.200 λίρες, που θεωρείται, σύμφωνα με τη Sun, ότι ανήκε σε έναν Πολωνό που πέθανε στο Άουσβιτς. Παλιές βαλίτσες και οδοντόβουρτσες ήταν μεταξύ των αντικειμένων που τέθηκαν επίσης σε δημοπρασία.

4. Κομμάτι από το σκοινί απαγχονισμού του Σαντάμ Χουσεΐν


Ένα κομμάτι του θηλιά που χρησιμοποιήθηκε για τον απαγχονισμό του Ιρακινού Σαντάμ Χουσεΐν θεωρείται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, ότι βγήκε σε δημοπρασία για περίπου 5 εκατομμύρια λίρες το 2015. Η ιστοσελίδα Al-Araby al-Jadeed ανέφερε ότι υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιους αγοραστές όπως μια πλούσια οικογένεια, μια θρησκευτική οργάνωση και μια τράπεζα.

5. Η βέρα του Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ


O αμερικανός πρόεδρος John F. Kennedy δολοφονήθηκε από τον Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ το 1963. Η βέρα του Όσβαλντ πουλήθηκε έναντι 82.000 λιρών και θεωρείται ότι αγοράστηκε από έναν υποστηρικτή του που πίστευε την αθωότητά του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.