Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Συμβουλές επιχειρηματικής επιτυχίας από μια γυναίκα που δεν το έβαλε κάτω

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μη φοβάστε την αποτυχία, η επιχειρηματικότητα θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση».

Η Λίντα Σόνισεν (Linda Sonnichsen) είναι 27 χρονών, επιχειρηματίας και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Εurope, που προωθεί την επιχειρηματικότητα στα σχολεία. Ήρθε στην Ελλάδα για να παραστεί στο ετήσιο συνέδριο των ευρωπαίων αποφοίτων του Junior Achievement Europe Alumni Honoris (26-30 ετών) και να διηγηθεί από κοντά την ιστορία της στους έλληνες αποφοίτους του σχολικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece».

Στην ομιλία της, η Λίντα τόνισε πως οι αποτυχίες δεν πρέπει να απογοητεύουν, αλλά αντίθετα να δυναμώνουν τους νέους επιχειρηματίες. Εκείνη χρεοκόπησε στα 21, έστησε άλλες 5 επιχειρήσεις που δεν πήγαν και τόσο καλά και πέτυχε στην 6η της επιχειρηματική προσπάθεια. Έμαθε πολλά και στα 27 της μόλις χρόνια είναι ήδη μια έμπειρη, επιτυχημένη επιχειρηματίας που τώρα πια ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές.

Αφού έστησε ως μαθήτρια τη δική της «Εικονική Επιχείρηση» στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Junior Achievement Δανίας, η Λίντα ανέπτυξε έντονο επιχειρηματικό δαιμόνιο και έγινε επιχειρηματίας όταν ήταν μόλις 21 ετών.

«Δημιούργησα με πολύ ενθουσιασμό μια ιστοσελίδα προώθησης εστιατορίων, καφέ και κέντρων διασκέδασης», λέει η Λίντα Σόνισεν. «Στην αρχή πήγαινε καλά, προσέλαβα σιγά-σιγά 7 υπαλλήλους, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισα προβλήματα και χρεοκόπησα. Αυτό που με έσωσε και μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω ήταν το γεγονός ότι ήμουν μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του JA EUROPE. Τα μέλη του Συλλόγου με βοήθησαν αφάνταστα και με τη γραφειοκρατία, αλλά και ψυχολογικά κι έτσι δε σταμάτησα να προσπαθώ παρόλο που δεν πήγα και τόσο καλά άλλες 5 φορές», τονίζει η Λίντα.

«Σήμερα, ως ιδιοκτήτρια μιας επιτυχημένης επιχείρησης διαδικτυακής πώλησης παιχνιδιών και ως πρόεδρος εδώ και δύο χρόνια του JA Alumni Europe -του δικτύου που έχει 4.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη- ήρθα στην Ελλάδα για να πω από κοντά στους αποφοίτους του “Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece” αλλά και σε όλους τους νέους, ότι η αποτυχία είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία και δεν πρέπει να τους φοβίζει. Όσο πιο νωρίς αποτύχουν και μάθουν από τα λάθη τους, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να πετύχουν πριν τα 30.

Είναι επίσης σημαντικό να είναι δικτυωμένοι με άλλους νέους επιχειρηματίες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο ένας βοηθάει τον άλλο, είμαστε πάντα εδώ να συμβουλεύσουμε, να συμπαρασταθούμε, να συνεργαστούμε. Βέβαια εγώ, συνέχισα να προσπαθώ παρά τις αποτυχίες μου γιατί είναι πολύ εύκολο στη Δανία να ξεκινήσεις μια επιχείρηση και δίνονται πολλά κίνητρα στους νέους. Ελπίζω να συμβεί αυτό και στην Ελλάδα. Η επιχειρηματικότητα θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση».

«Η οικονομική κρίση δεν ήταν πρόβλημα μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου», δήλωσε στην Αθήνα ο πορτογάλος Ρικάρντο Μάρτινς Κόστα, πρόεδρος του JA Αlumni Europe Honoris και επίσης επιτυχημένος επιχειρηματίας στα 26 του χρόνια. «Αυτό που πρέπει να ενισχυθεί σε όλες τις χώρες είναι η επιχειρηματική παιδεία, όπως αυτή που προσφέρει στα σχολεία το Junior Achievement. Ειδικά στην Ελλάδα το πρόγραμμα “Εικονική Επιχείρηση” που δείχνει στην πράξη στα παιδιά 15-18 ετών, πώς να στήνουν σωστά μια επιχείρηση είναι πολύ σημαντικό. Όσο περισσότερα παιδιά καταλάβουν από νεαρή ηλικία πως λειτουργεί η αγορά, τόσο πιο πιθανό είναι να καταφέρουν να χτίσουν τα θεμέλια μιας νέας υγιούς οικονομίας στην Ελλάδα».

«Στο συνέδριο του JA Europe Alumni Honoris έγινε απόλυτα κατανοητό από όλους πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη της δικτύωσης για όλους μας», δήλωσε ο Γιώργος Μεταξόπουλος, απόφοιτος του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» και μέλος του «ΣΕΝ/Junior Achievement Alumni Greece». «Αποφασίσαμε να είμαστε όλοι σε στενότερη επαφή, ενώ ήδη μελετάμε πιθανές επιχειρηματικές συνεργασίες».

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τα μέλη του «ΣΕΝ/JA Alumni Greece» και φοιτητές στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Μεταξόπουλο, Βικτωρία Χριστίνα-Μουζάκη, Mιχάλη Λουκέρη και τον φοιτητή του Πολυτεχνείου, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , Γιώργο Πασπαράκη. Πραγματοποιήθηκε τέλη Απριλίου στις εγκαταστάσεις της επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας, EGG-enter, grow, go.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.