Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Πολλά τα ερωτηματικά μετά τον πνιγμό στον Εύηνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί, χωρίς βασικό εξοπλισμό , εκπαίδευση, συνοδό και ασφάλεια να προχωρήσει στην κατάβαση του ποταμού Ευήνου ακόμη και σε πίστες που χρειάζονται μεγάλη προσοχή και εμπειρία, φαίνεται να αναδεικνύεται μετά την πρόσφατη τραγωδία στο ποτάμι, όταν την Κυριακή σε πίστα στην γέφυρα Μπανιά βρήκε τραγικό θάνατο 58χρονος από την Αθήνα.

Επαγγελματίες του χώρου που επικοινωνούν από χθες με τοπικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως η ομάδα των ατόμων που μαζί με τον 58χρονο έκανε χρήση της πίστας, είχε προειδοποιηθεί για τους κινδύνους: «Ο άτυχος αυτός άνθρωπος δεν έκανε rafting. Μπήκαν όλοι μαζί στο ποτάμι με δίκη τους ευθύνη, με φουσκωτές σαμπρέλες και εξοπλισμό δικό τους που δεν τηρούσαν καμιά από τις προδιαγραφές ασφαλείας!
Επίσης ενημερώθηκαν ότι δεν είναι ασφαλές να μπουν μόνοι τους στο ποτάμι, χωρίς εκπαιδευτή και απαραίτητο πιστοποιημένο εξοπλισμό.

Δεν έκαναν ούτε «Rafting» ουτε «Kayak». Κάνουμε τόσα χρόνια rafting και kayak στον Εύηνο ποταμό χωρίς το παραμικρό ατύχημα! Η κατάβαση ποταμού με φουσκωτές σαμπρέλες δεν είναι άθλημα.» επισημαίνουν επαγγελματίες του χώρου που βλέπουν μάλιστα πως πλήττονται από την πληροφόρηση που έχει δοθεί σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Σε ερώτηση του agriniopress.gr σχετικά με το γιατί στην παρέα από την Αθηνά επετράπη η χρήση της πίστας και εάν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος ασφαλείας, η απάντηση είναι χαρακτηριστική: «Όχι δυστυχώς δεν υπάρχει φορέας που να ελέγχει ποιος μπαίνει για δραστηριότητα σε ποτάμι. Εκτός από τα Αθλητικά σωματεία και από τις εταιρίες που δραστηριοποιόμαστε εκεί με πιστοποιήσεις από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Rafting, από Διεθνή Ομάδα Διάσωσης και Ευρωπαϊκό Ερυθρό Σταυρό, μπορεί ανεξέλεγκτα να μπει στο ποτάμι όποιος θέλει με ότι μέσο θέλει, δυστυχώς…», απαντά ο Γ. Καλτσής που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην γέφυρα Μπανιά.


Πηγή: http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.