Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πώς να ξεβουλώσετε τις σωληνώσεις με φυσικό τρόπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνταγή για φυσικό καθαριστικό.

Αν όταν πλένετε τα πιάτα στον νεροχύτη σας το νερό δεν φεύγει ή όταν πλένετε τα χέρια σας στον νιπτήρα της τουαλέτας και πάλι τα νερά μένουν εκεί, τότε προφανώς οι σωληνώσεις είναι βουλωμένες.

Αντί να πληρώνετε ένα σωρό χρήματα για καθαριστικά και μάλιστα για χημικά προϊόντα, δημιουργήστε το δικό σας καθαριστικό και ξεβουλώστε νιπτήρα, νεροχύτη και μπανιέρα με φυσικό τρόπο. Ουσιαστικά δεν κοστίζει τίποτα και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε βδομάδα για να βοηθήσετε στην πρόληψη της συσσώρευσης.

Τι θα χρειαστείτε:
Χαρτοπετσέτες
¼ φλιτζανιού σόδα μαγειρικής
¼ φλιτζανιού αλάτι
¼ φλιτζανιού κρεμόριο
2 φλιτζάνια βραστό νερό

Οδηγίες:
Ναι μπορεί να είναι λίγο σιχαμερό αλλά ξεκινήστε το ξεβούλωμα με ένα καλό καθάρισμα πρώτα. Φορέστε γάντια κουζίνας και απομακρύνετε τρίχες, χνούδια, φαγητό και άλλα υπολείμματα που έχουν παγιδευτεί. Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να τα αφαιρέσετε.

Στη συνέχεια ανακατέψτε τη σόδα, το αλάτι και το κρεμόριο σε ένα μικρό δοχείο. Το αλάτι και η σόδα θα βοηθήσουν τους σωλήνες να καθαριστούν και να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις ενώ το κρεμόριο καθαρίζει το φυσικό μέταλλο. Ανακινήστε το μείγμα και πασπαλίστε το μισό κάτω από το φραγμένο σωλήνα.

Ρίξτε το βραστό νερό και αφήστε το μείγμα να κάνει τα μαγικά του για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Θα πρέπει να παρατηρείτε μια διαφορά.

Αν για κάποιο λόγο ο νεροχύτης ή ο νιπτήρας, εξακολουθεί να είναι φραγμένος ρίξτε ένα φλιτζάνι σόδα πάνω από τον αγωγό και στη συνέχεια ένα φλιτζάνι ξίδι. Ρίχνετε σταδιακά το μείγμα αυτό και με αρκετή προσοχή, γιατί ο συνδυασμός των δύο συστατικών θα προκαλέσει αφρισμό και αναθυμιάσεις. Αφήνετε μισή ώρα και αμέσως μετά ανοίγετε τη βρύση να τρέξει άφθονο νερό. Ειδικά για την μπανιέρα καλύτερα θα είναι αφού βάλετε το ξύδι να κλείσετε με την τάπα την έξοδο και μετά το μισάωρο να γεμίσετε την μπανιέρα νερό. Τραβάτε κατόπιν την τάπα και όλη η πίεση του νερού θα λειτουργήσει αποφρακτικά.

Διατηρήστε τις σωληνώσεις σας καθαρές, χρησιμοποιώντας αυτό το σπιτικό καθαριστικό μια φορά την εβδομάδα!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.