Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Νωρίτερα οι νέοι φόροι σε τηλέφωνα και μπίρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το τέλος 5% στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Internet θα επιβληθεί ένα εξάμηνο νωρίτερα.

Με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση έφερε νωρίτερα το διπλασιασμό του φόρου στη μπίρα, καθώς και στο ειδικό τέλος για τους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, ο διπλασιασμός του φόρου στη μπίρα θα επιβληθεί άμεσα, από 1ης Ιουνίου, αντί του 2018, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Επιπλέον, το τέλος 5% στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Internet θα επιβληθεί ένα εξάμηνο νωρίτερα, από την 1η Ιανουαρίου, αντί της 1ης Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με τις αλλαγές ο αυξημένος φόρος στη μπίρα (5 ευρώ ανά εκατόλιτρο μπύρας, από 2,6 ευρώ που είναι σήμερα) θα εφαρμοστεί την 1η Ιουνίου του 2016 αντί για την 1η Ιανουαρίου του 2018 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο.

Επίσης το νέο τέλος στο ίντερνετ θα επιβληθεί την 1η Ιανουαρίου του 2017 αντί της 1ης Ιουλίου που προέβλεπε αρχικά το πολυνομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι το νέο τέλος ύψους 5% θα επιβάλλεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό συνδέσεων σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Παράλληλα με άλλη τροποποίηση καταργείται και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2016 η απαλλαγή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πρώτη ύλη από βιομηχανίες και βιοτεχνίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.