Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Το νέο πακέτο φόρων αποκάλυψε η Κομισιόν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια νέα μέτρα έρχονται από τον Ιούνιο.

Αυξήσεις φόρων σε όλο το φάσμα της κατανάλωσης που θα πλήξει όλα τα εισοδήματα περιλαμβάνει το πακέτο των παρεμβάσεων στην έμμεση φορολογία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών το 2015 που δημοσιοποιήθηκε χθες αποκαλύπτει ποιοι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν.

Οι φόροι που θα αυξηθούν είναι:

- αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Θα επιβληθεί αύξηση στη βενζίνη έως 8 λεπτά ανά λίτρο ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο αύξηση και στο πετρέλαιο κίνησης. Στο πακέτο περιλαμβάνεται αύξηση του φόρου στο υγραέριο κίνησης, το φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

- αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Η αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2016 και θα προκαλέσει αλυσιδωτές αυξήσεις. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.

-αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη ποτά.

-αύξηση του φόρου στα καπνικά προϊόντα.

-Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις στην έμμεση φορολογία προβλέπεται στη συμφωνία να αποφέρουν έως το 2018 πρόσθετα φορολογικά έσοδα της τάξης του 0,9% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην έκθεση της Κομισιόν δεν περιλαμβάνονται μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές όπως η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση καθώς και στη χρήση ίντερνετ, ενώ θα επιβληθεί τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές και στη διαμονή στα ξενοδοχεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.