Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Φίλης: Σε βάθος τριετίας θα διοριστούν 20.000 εκπαιδευτικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει θέμα υπονόμευσης των εξετάσεων, εξέφρασε μια ακόμη φορά ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι: «Οι κινητοποιήσεις γίνονται όταν υπάρχουν προβλήματα» και τόνισε ότι σήμερα λαμβάνονται οι αποφάσεις, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο από την πρώτη μέρα, με βιβλία και καθηγητές, χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα ο κ. Φίλης μίλησε για χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών, "που είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν τα σχολεία".

"Με την αδιοριστία που επιβλήθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν δημιουργηθεί κενά, και οι αναπληρωτές είναι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου" ανέφερε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός τόνισε δε, ότι σε βάθος τριετίας θα διοριστούν μόνιμα στην εκπαίδευση 20.000 εκπαιδευτικοί. Και επανέλαβε ότι φέτος θα χιλιάδες αναπληρωτές θα καλύψουν τα κενά από την πρώτη μέρα, "είναι στοίχημα αυτό και θα το κερδίσουμε".

Σε ό,τι αφορά στο ολοήμερο σχολείο ο υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε τις αλλαγές υποστηρίζοντας ότι «Φέτος ιδρύεται το ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο το οποίο θα προσφέρει σε όλα τα παιδιά όλης της Ελλάδας ίσες ευκαιρίες σε ένα αναμορφωμένο πλούσιο πρόγραμμα», κάνοντας λόγο για αναβάθμιση και επέκταση του ολοήμερου σχολείου.

Αναφερόμενος στα μαθήματα, έκανε λόγο για αναμόρφωση του προγράμματος και αλλαγή βιβλίων, ενώ μιλώντας για το μάθημα των Θρησκευτικών τόνισε ότι δεν "εξαφανίζεται", αλλά προτείνεται αναμόρφωση όπως και σε όλα τα μαθήματα.

"Η πολιτική που έχουμε είναι το μάθημα των Θρησκευτικών να παραμείνει υποχρεωτικό, σεβόμενοι την ελευθερία της συνείδησης των πολιτών", σημείωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος και στις οικονομικές εξελίξεις, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο την έξοδο από την κρίση και μία δημοκρατική μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της προσπάθειας της κυβέρνησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει βιδωθεί στις καρέκλες.

Ερωτηθείς για το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση, δήλωσε ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης, από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα και με την Κομισιόν θα υπάρξει ανάπτυξη, καθώς θα πέσουν στην αγορά 9 έως 12 δισ. ευρώ από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, καθώς και από το ΕΣΠΑ, θα εφαρμοστεί η ποσοτική χαλάρωση, θα υπάρξει φθηνότερος δανεισμός από την ΕΚΤ και θα μειωθεί το χρέος.

Τέλος, μιλώντας για τη φορολογία που έχει επιβληθεί, είπε ότι οι φόροι ακολουθούν τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας και ανέφερε την εφαρμογή του αφορολόγητου ορίου στους αγρότες ως χαρακτηριστικό μέτρο φοροελάφρυνσης μίας κοινωνικής ομάδας.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.