Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Αποκάλυψη: Αυτά προβλέπει η συμφωνία Κοντονή - FIFA

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλα όσα έπεσαν στο τραπέζι και απομακρύνουν το Grexit. Παραπομπή των επτά ποινικά διωκόμενων και επανέναρξη του Κυπέλλου με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.

Με τη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή, τον Κωστάκη Κουτσόκουμνη και την ΕΠΟ βρέθηκε λύση και είμαστε κοντά στην αποφυγή του Grexit.

Update: Με ενημέρωση του το υφυπουργείο επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του sportfm.gr που ακολουθεί

To sportfm.gr αποκαλύπτει ότι η συμφωνία έγινε ουσιαστικά για να φτάσουμε στην παραπομπή των επτά ποινικά διωκόμενων στην επιτροπή δεοντολογίας. (Update:

Πρόκειται για τα μέλη του Δ.Σ Υφαντή, Παπανικολάου, Προύντζο και Παπακωνσταντίνου και τους διαιτητές Δημητρόπουλο, Σπάθα και Γιάχο.

Αυτό που προβλέπεται -σύμφωνα με κύκλους του υφυπουργείου- είναι να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να παραπεμφθούν οι επτά στην επιτροπή δεοντολογίας με στόχο την απομάκρυνση τους.

Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα πρέπει να εναρμονιστεί ο σχετικός κανονισμός της ΕΠΟ με αυτόν της FIFA, ώστε να έχει δικαίωμα η επιτροπή δεοντολογίας να εξετάσει και υποθέσεις που αφορούν στο διάστημα πριν τον Ιούνιο του 2015.

Ο οδικός χάρτης της συμφωνίας έχεις ως εξής: Μέχρι την Πέμπτη η FIFA θα πρέπει να στείλει εγγράφως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κουτσοκούμνης ενώπιον του Κοντονή.

Ο Σταύρος Κοντονής φέρεται να ξεκαθάρισε στον εκπρόσωπο της FIFA ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και προσπαθήσουν να κωλυσιεργήσουν και να καλύψουν τους ποινικά διωκόμενους, αυτός θα νομοθετήσει άμεσα (παραβιάζοντας το αυτοδιοίκητο) ώστε αυτοί οι επτά να παραπεμφθούν.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, την επόμενη Τετάρτη 20 του μήνα, θα έρθει στην Ελλάδα ειδική επιτροπή της FIFA που θα εξετάσει το καταστατικό της ΕΠΟ, τους κανονισμούς, τις πειθαρχικές επιτροπές, την επιτροπή δεοντολογίας, και την λειτουργία της ΚΕΔ.

Από την ερχόμενη Τετάρτη -σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το υφυπουργείο- θα μπει το νερό στο αυλάκι για την παραπομπή των επτά ποινικά διωκόμενων, αφού η FIFA θα απαιτήσει από την ΕΠΟ την κατάργηση της διάταξης που απαγορεύει στην επιτροπή να ασχολείται με υποθέσεις προ Ιουνίου 2015.

Συζητήθηκε επίσης μεταξύ Κουτσοκούμνη-Κοντονή και το θέμα των συνθηκών επανέναρξης του Κυπέλλου και φέρεται ο υφυπουργός να πήρε το πράσινο φως ώστε να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών τα παιχνίδια, αλλά και να έρθει ξένος διαιτητής για τον τελικό εφόσον είναι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Η ΕΠΟ θα πρέπει σε 48 ώρες να αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ, να καταθέσει στον υφυπουργό αίτημα επανέναρξης του Κυπέλλου και ο Σταύρος Κοντονής να το κάνει αποδεκτό.

Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός ότι εκτός κάδρου μένει ο Γιώργος Γκιρτζίκης που αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις για την υπόθεση της κάρτας Υγείας όπως και η υπόθεση Koriopolis.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.