Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Φουκουσίμα, Ιαπωνία. Πέντε χρόνια από το καταστροφικό τσουνάμι



Οι Ιάπωνες προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές, τα σημάδια της καταστροφής όμως επιμένουν. Πέντε χρόνια έχουν περάσει μετά το φονικό τσουνάμι που έπληξε τη χώρα και προκάλεσε το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Οι εφιαλτικές στιγμές παραμένουν ζωντανές από τη μεγαλύτερη τραγωδία που βίωσε ποτέ η χώρα μετά τον πόλεμο.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Πόλο πάνω σε ελέφαντες



Μία πρωτοποριακή παρέμβαση στο έφιππο πόλο έκαναν οι Ταϊλανδοί. Στην εικόνα του Reuters αποτυπώνονται παίκτες του πόλο πάνω σε… ελέφαντες και όχι πάνω σε άλογα να διαγωνίζονται σε αγώνες επίδειξης.

Νέο Δελχί, Ινδία. 57 χρόνια από την εξέγερση στο Θιβέτ



Θιβετιανοί ακτιβιστές διαδήλωσαν για τα 57 χρόνια από την εξέγερση στο Θιβέτ. Η διαδήλωση έγινε μπροστά από την πρεσβεία της Κίνας στο Νέο Δελχί.

Baokang, Κίνα. Το κούρεμα φέρνει καλή τύχη!



Ένα μικρό παιδί σπαράζει στο κλάμα ενώ η μητέρα του το κουρεύει κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Longtaitou. Στην Κίνα θεωρείται ότι το κούρεμα που γίνεται τη δεύτερη μέρα, του δεύτερου μήνα του σεληνιακού ημερολογίου, φέρνει καλή τύχη.

Ιντλίμπ, Συρία. Ένα σχολείο σε φάρμα πουλερικών



Την ώρα που οι πρόσφυγες από τη Συρία έρχονται κατά εκατοντάδες προς την Ευρώπη, υπάρχουν ακόμα εκείνοι που μένουν πίσω και αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα που άφησε πίσω του ο πόλεμος. Στη φωτογραφία, νεαροί μαθητές παίζουν την ώρα του διαλείμματος από τα μαθήματά τους στη Σχολή Ελευθερίας, στην πόλη al-Amanah, στη νότια επαρχία της Ιντλίμπ. Εκεί όπου άλλοτε υπήρχε μία φάρμα με πουλερικά, σήμερα στεγάζεται ένα σχολείο, για να φιλοξενεί τα παιδιά που άφησαν τις γειτονιές τους και τα σπίτια τους.

Γερμανία. Νεογέννητες αγκαλιές



Μία μικρή πολική αρκούδα κουλουριάζεται στη μητέρα του Valeska σε Ζωολογικό Κήπο της Γερμανίας.

Ειδομένη, Ελλάδα. Δράμα χωρίς τέλος



Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, την ώρα που οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιβιώσουν χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα. Η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων παραμένει κλειστή με τον φράκτη να αποτυπώνει τα γκρεμισμένα όνειρα για μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Σιγκαπούρη. Ηλιακή έκλειψη που καθήλωσε τους τουρίστες



Χιλιάδες τουρίστες και λάτρεις της αστρονομίας συγκεντρώθηκαν στην Σιγκαπούρη προκειμένου να παρατηρήσουν την ηλιακή έκλειψη.

Πειραιάς, Ελλάδα. Στην ουρά για ένα φρούτο και λίγο γάλα



Πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν υπομονετικά και συνωστίζονται για να πάρουν ένα φρούτο, λίγο γάλα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που διανέμονται δωρεάν από εθελοντές στο λιμάνι του Πειραιά.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Η τέχνη ως μέσο αντίστασης



Ένας άνδρας βαδίζει μπροστά από έναν ζωγραφισμένο τοίχο από το χέρι του καλλιτέχνη γκράφιτι Asin Acid στην Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Η κρατική καταστολή έχει εξαπολύσει ένα κύμα καλλιτεχνικής έκφρασης, λένε οι καλλιτέχνες, με την τέχνη να χρησιμοποιείται ως μέσο αντίστασης και αντίδρασης.

Αλαχαμπάντ, Ινδία. Ένα μικρό αγόρι ντυμένο θεός Σίβα



Ένα μικρό αγόρι ντυμένο θεός Σίβα, είναι έτοιμο να λάβει μέρος σε μια θρησκευτική πομπή στο φεστιβάλ Mahashivratri στο Αλαχαμπάντ της Ινδίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.