Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Αυξάνονται οι ποινές για τροχαία δυστυχήματα στην Ιταλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπήρξε δέσμευση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Ένα νέο αδίκημα, τροχαία ανθρωποκτονία, εγκρίθηκε στην Ιταλία με σημαντική αύξηση των ποινών, μετά από σχετική δέσμευση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος νόμος προβλέπει καταδίκη σε κάθειρξη από πέντε μέχρι δώδεκα χρόνια για όποιον οδηγεί σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών και προκαλεί τον θάνατο πεζού ή άλλου οδηγού αυτοκινήτου.

Αν ο υπεύθυνος τροχαίας ανθρωποκτονίας δεν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ούτε έχει πιει αλκοόλ, η ποινή θα κυμαίνεται, στο εξής, από τέσσερα μέχρι οκτώ χρόνια.

Σε περίπτωση πολλαπλής ανθρωποκτονίας, η προβλεπόμενη ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι και δεκαοκτώ χρόνια κάθειρξης. Όταν ο οδηγός προκαλεί μόνιμη σοβαρή σωματική βλάβη, η ανώτατη ποινή θα αγγίζει τα επτά χρόνια κάθειρξης.

Για όποιον καταδικάζεται για τροχαία ανθρωποκτονία προβλέπεται και η αυτόματη κατάσχεση της άδειας οδήγησης και ο ένοχος θα μπορεί να ξαναδώσει εξετάσεις για νέα άδεια μόνον αφού περάσουν τουλάχιστον 15 χρόνια.

Ο προηγούμενος νόμος έθετε ως ανώτατο όριο ποινής τα επτά χρόνια φυλάκισης. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι υπέγραψε σήμερα τον σχετικό νόμο στο κυβερνητικό Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, παρουσία εκπροσώπων των συνδέσμων που έχουν δημιουργήσει οι οικογένειες των θυμάτων.

«Δεν πρόκειται για εκδίκηση, αλλά για απόδοση δικαιοσύνης. Αν ο νόμος αυτός καταφέρει να συμβάλει στο να γίνουμε, όλοι μας, πιο προσεκτικοί όταν οδηγούμε, η Ιταλία θα μπορέσει να γίνει μια καλύτερη χώρα», τόνισε ο Ρέντσι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.