Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;» Πώς να ξεκινήσετε την κουβέντα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχει χτυπήσει το βιολογικό σας ρολόι και θέλετε επιτέλους να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια και να γίνετε μανούλα; Τώρα ήρθε η ώρα να τον πάρετε με το μέρος σας, γιατί χωρίς τη δική του συμμετοχή είναι φύσει αδύνατο …να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα!

Πρώτα απ’ όλα όμως, προσπαθήστε να μην σκέφτεστε ότι πρέπει να περάσει το δικό σας. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη απόφαση και πρέπει και οι δύο να είστε έτοιμοι ώστε να προχωρήσετε. Σε κάθε περίπτωση, μάθετε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε όμορφα αυτή τη συζήτηση ώστε να ωριμάσει και μέσα του όμορφα αυτή η ιδέα.

Σε τι στάδιο βρίσκεται η ζωή του;
Όλοι μας περνάμε από διάφορα στάδια στη ζωή μας. Οι άντρες όμως είναι συνήθως πιο περιπετειώδεις στην δεκαετία των 20 – τότε εστιάζουν στην εργασία, τα ταξίδια και τις σχέσεις – και μετά αποκτούν μια διαφορετική νοοτροπία. Θέλουν δηλαδή να εδραιωθούν στο κομμάτι καριέρα, να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι ή ακόμη και να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια.

Σκεφτείτε λοιπόν σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σύντροφός σας. Έχει κατασταλάξει στα επαγγελματικά του ή το μόνο που σχεδιάζει αυτή τη στιγμή είναι να μαζέψει χρήματα ώστε να πραγματοποιήσει το επόμενο ταξίδι του. Αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε καλύτερα για τη συζήτηση «Μωρό.».

Ποια είναι η σχέση του με τα παιδιά;
Ξέρετε ήδη αν του αρέσουν ή όχι τα παιδιά; Τρελαίνεται για παιχνίδια με την ανιψιά του ή κάθε φορά που περιτριγυρίζεται από παιδάκια τον πιάνει πονοκέφαλος από τη φασαρία;

Εξετάστε το – μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν είναι θέμα χρόνου ή όχι να προχωρήσετε την σχέση σας ένα βήμα παραπέρα.

Κάντε μια χαλαρή κουβέντα
Σκέφτεστε ότι είναι καιρός να θέσετε επί τάπητος το θέμα; Κάντε μια χαλαρή κουβέντα. Μπορείτε για παράδειγμα να το συζητήσετε την ώρα του δείπνου αλλά επιλέξτε μια μέρα καλή. Όχι για παράδειγμα την μέρα που παίζει ποδόσφαιρο η αγαπημένη του ομάδα και έχει το ένα μάτι και το ένα αυτί στην τηλεόραση.

Να είστε ειλικρινής
Αντί για το κλασικό «Πρέπει να μιλήσουμε» (σίγουρα θα τον αγχώσετε), δοκιμάστε κάτι τύπου «Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ήθελα πολύ να γίνω μαμά και να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα στη σχέση μας». Στη συνέχεια ρωτήστε τον πόσο μακρινό του φαίνεται αυτό το σενάριο και πώς βλέπει το κοινό σας μέλλον ως ζευγάρι.

Τι θα κάνετε αν ο ίδιος «φρικάρει» με την ιδέα
Αν ο καλός σας πανικοβληθεί όταν θέσετε το ζήτημα, καθησυχάστε τον και πείτε του ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να τον πιέσετε αλλά είναι κάτι που σας απασχολεί και επειδή τα ζευγάρια πρέπει να τα συζητάνε όλα, πήρατε την απόφαση να μοιραστείτε αυτήν σας την επιθυμία μαζί του.

Δώστε του λίγο χρόνο να ηρεμήσει και στη συνέχεια ζητήστε του να είναι ειλικρινής μαζί σας σχετικά με την επιθυμία του. Ίσως απλά να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.