Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Σεισμική δόνηση 7,9 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ινδονησίας - Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προειδοποίηση για τσουνάμι.

Μεγάλη σεισμική δόνηση 7,9 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ινδονησίας σημειώθηκε πριν λίγη ώρα νοτιοδυτικά της Ινδονησίας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι από τις τοπικές αρχές, ενώ δεν υπάρχουν, προς το παρόν, αναφορές για θύματα.

Το επίκεντρο ήταν 808 χιλιόμετρα (502 μίλια) νοτιοδυτικά της Παντάνγκ, και το εστιακό βάθος 10 χλμ, όπως μεταδίδει το Reuters. Το τσουνάμι ενδέχεται να πλήξει τις επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για καταστροφές ή τραυματισμούς, αν και το πιθανότερο είναι το χαμηλό εστιακό βάθος να έχει προξενήσει καταστροφές.

-------------------

Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι στην Ινδονησία


Αίρεται η προειδοποίηση για τσουνάμι που είχαν εκδώσει οι αρχές της Ινδονησίας για το νησί της Σουμάτρας μετά τον ισχυρό σεισμό, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TVRI επικαλούμενο αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι στην Ινδονησία

Προειδοποίηση για τσουνάμι σε περιοχές των δυτικών ακτών της είχε εκδώσει και η Αυστραλία, όμως την ακύρωσε έπειτα από λίγα λεπτά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό. "Στο Μπενγκούλου (στη νοτιοδυτική Σουμάτρα) δεν έγινε καν αισθητός" είπε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο ο οποίος επρόκειτο να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της πόλης Μεντάν, στη Βόρεια Σουμάτρα, είναι ασφαλής, ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 6.50 το απόγευμα τοπική ώρα και προκάλεσε πανικό στην Παντάνγκ όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου είπε ότι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και άρχισαν να τρέχουν προς περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, ώστε να είναι ασφαλείς σε περίπτωση τσουνάμι.

-------------------

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς από τον σεισμό στην Ινδονησία

Σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας, δήλωσε αξιωματούχος της ινδονησιακής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης.

«Μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θανάτους», δήλωσε ο Ιερόνιμους Γκούρου, ο υποδιευθυντής επιχειρήσεων της εν λόγω υπηρεσίας.

Ο Γκούρου είχε δηλώσει νωρίτερα στο Ρόιτερς πως μερικοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό, αλλά δεν γνωρίζει πόσοι.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.