Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Η Καμπότζη προειδοποιεί για τον «επικίνδυνο» Άγιο Βαλεντίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποστηρίζει πως οι νέοι κινδυνεύουν να χάσουν τη φήμη και την αξιοπρέπειά τους.

Στο στόχαστρό της κυβέρνησης της Καμπότζης βρίσκεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Με ειδικό σημείωμα που εστάλη σε όλα τα σχολεία της χώρας η κυβέρνηση προειδοποιεί τους μαθητές για τον κίνδυνο να χάσουν «την αξιοπρέπειά τους και την αξιοπρέπεια των οικογενειών τους».

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, εξηγεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει «ρεύμα» στη νεολαία πολλών χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας και ολοένα και περισσότερα μπουκέτα με κόκκινα τριαντάφυλλα και κουτιά με σοκολατάκια- καρδούλες κάνουν τα τελευταία χρόνια την εμφάνισή τους στα καταστήματα κάθε Φεβρουάριο.

Ωστόσο ορισμένοι αντιδρούν σε αυτό, ειδικά στην Καμπότζη και την Ταϊλάνδη- και στις δύο χώρες τα τελευταία χρόνια εκδίδονται προειδοποιήσεις για τις «παγίδες» της νεανικής αγάπης και του προγαμιαίου σεξ.

Η ντιρεκτίβα του υπουργείου Παιδείας της Καμπότζης, που εστάλη σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, καλεί τους καθηγητές να λάβουν μέτρα για να «αποτρέψουν ακατάλληλες δραστηριότητες» την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Το υπουργείο προειδοποιεί πως η γιορτή, που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, οδηγεί τους νέους «στο να διασκεδάζουν υπερβολικά, να ξεχνούν τη μελέτη τους και να χάνουν τη φήμη και την αξιοπρέπεια των ίδιων και των οικογενειών τους».

«Δεν είναι παραδοσιακή εκδήλωση των Χμερ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πολλοί στις χώρες αυτές βλέπουν την «εισβολή» του Αγίου Βαλεντίνου ως μια εισαγωγή από το εξωτερικό που αναπαριστά ηθική απειλή στις παραδοσιακές βουδιστικές πεποιθήσεις.

Ειδικά στην Καμπότζη, οι γυναίκες δέχονται μεγάλη πίεση να διατηρούν την «αγνότητά» τους μέχρι το γάμο. Την ίδια ώρα ωστόσο είναι παγκοίνως γνωστό πως η περιοχή έχει γίνει η «πρωτεύουσα» της «πώλησης» παρθένων σε πλούσιους.

Αντίστοιχη προειδοποίηση εξέδωσε πέρσι και η Ταϊλάνδη, καλώντας τους νέους αντί να κάνουν σεξ να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο γεύμα ή να επισκεφθούν… ναούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.